Bijgewerkt: 6 december 2021

Burgerbelangen Amstelveen: 'Goed financieel beleid gewenst'

Nieuws -> Politiek

Bron: Burgerbelangen Amstelveen
03-11-2009

BBA (Burgerbelangen Amstelveen) wil, dat de gemeente werk maakt van een goed financieel beleid. De gemeente Amstelveen stevent af op een bijzonder groot tekort, als ze door blijft gaan zoals thans het geval is. Als hier niets aan gedaan wordt, zijn alle Amstelveners daar straks het slachtoffer van.

Roos Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Linda Roos, fractievoorzitter en Ruud Oord, gemeenteraadslid van BBA tijdens een raadsvergadering in maart 2007


BBA constateert, dat in deze collegeperiode flink wat geld over de balk is gegooid; bijvoorbeeld 15 miljoen euro in IJsland en 4 miljoen door blunderen met de kabelaar Ziggo. “Nu hebben we een groot probleem, dit geld is kwijt en hadden we voor de scholenbouw kunnen inzetten,” aldus Linda Roos.

Linda Roos: “BBA heeft keer-op-keer vanaf het begin gewaarschuwd, dat het financiële plaatje voor de scholenbouw niet klopt. We hebben bij het aantreden van de nieuwe wethouders in 2006 gevraagd om een herziening van het scholenbouwplan. Helaas heeft het College van B en W daar afwijzend op gereageerd. Jarenlang is scholen van alles en nog wat beloofd, waar maar heel weinig van terecht is gekomen. Nu is duidelijk dat voor dat plan eigenlijk geen geld is.”

BBA pleit er voor dat ofwel door renovatie ofwel door nieuwbouw kinderen hoe dan ook in een prettige omgeving naar school kunnen blijven gaan. Voor de komende vier jaar is goed financieel beleid cruciaal. “Zelf het goede voorbeeld geven als gemeenteraad is essentieel in deze financieel moeilijke tijden,” aldus fractievoorzitter Linda Roos. BBA vindt het niet noodzakelijk om de gemeenteraad uit te breiden naar 37 leden, wat een nieuwe financiële aanslag is op het gemeentelijk budget.

BBA concludeert dat de tijd van pretpakketten echt voorbij is, willen we de huidige kwaliteit van de Amstelveense leefomgeving in stand houden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.