Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Burgerbelangen Amstelveen is trots op nieuwe wijk

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
19-10-2013

Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is blij, dat een langgekoesterde wens om in Amstelveen duurzamer te bouwen in vervulling gaat met de plannen voor de bouw van een duurzame wijk op de plaats van het voormalige Amstelveen College aan de Startbaan 12. BBA is er sterk voor, dat de Amstelveners klimaatneutraal wonen en werken. Dit wordt nu gerealiseerd in een duurzame wijk met betaalbare woningen. Het z.g. energie prestatie coëfficiënt van deze nieuwe wijk is – 0,2.

vos Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Petra Vos, raadslid van BBA tijdens de raadsvergadering op 13 maart 2013


De nieuwe woningen met o.a. zonnepanelen zijn goed voor het milieu en tegelijkertijd voor de portemonnee, omdat de energiekosten lager zijn. Dat heeft ook een positief effect op de waarde van de woning. De woningen in de nieuwe wijk zijn niet alleen voor een bepaalde leeftijdsgroep, maar voor jong en oud, eengezinshuishoudens, of jonge gezinnen.

Petra Vosters, raadslid voor BBA: “De nieuwe duurzame wijk moet een gemeenschap worden, waar iedereen die mee wil doen aan duurzaam wonen, welkom is. Iedereen moet hier een betaalbaar huis met tuin kunnen kopen. Straks hebben we hier de zuinigste wijk van Nederland”- aldus Petra Vosters.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.