Bijgewerkt: 28 november 2021

Burgerbelangen Amstelveen kiest voor een onderscheidend Stadshart

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
24-10-2015

Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is van mening, dat diversiteit en kleinschaligheid aan winkels die toekomstgericht zijn en aangevuld met leuke terrassen en veel groen kunnen zorgen voor meer beleving en sfeer in het Stadshart. Hiermee reageert BBA op een oproep in de lokale internetkrant Dichtbij.nl om ideeën te leveren, die het “kille” stadshart moeten  veranderen tot een sfeervol ontmoetingspunt.

Begin dit jaar heeft Linda Roos, prominent raadslid voor BBA, al eens in kleine politieke kring ideeën gelanceerd om het Stadshart te verbeteren. Daarbij neemt zij de z.g. Foodhallen in de voormalige tramremise aan het Bellamyplein in Amsterdam als voorbeeld. Deze “foodhallen” zijn een enorm succes. Volgens Linda Roos is het mogelijk om een dergelijke “foodhal” te creëren tussen het gebouw van V&D en het Winkelcentrum. Een paar winkelunits zouden volgens haar moeten worden gesplitst in kleine winkels voor bijzondere detaillisten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Linda Roos, was tot en met augustus 2013 fractievoorzitter van BBA, tegenwoordig is gemeenteraadslid


Linda Roos “De grote shopping malls behoren tot het verleden. Ze zijn achterhaald; je ziet daar leegstand en dat is het begin van het einde voor zo’n shopping mall. Kleinschalige winkels met een divers aanbod zie je ook in Amerika de plaatsen van shopping malls overnemen. Dan vind ik, dat er een overkapping moet komen tussen Binnenhof en Rembrandthof. De huidige Rembrandtweg zou men zo kunnen herinrichten, dat er ruimte komt voor evenementen”.

Aan de zuidkant van het plein (o.a. voor de Cultuurstrip gevormd door Schouwburg en P60) kunnen  op het plein terrassen worden aangelegd eventueel in combinatie met de horeca van de Schouwburg en P60. Terrassen rond het plein die zomer en winter kunnen worden gebruikt. Zie foto‘s. Het plein zelf moet worden aangekleed met groen en bomen. Midden op het plein zou men ook weer zo’n variabel terras kunnen aanleggen, dat ook kan worden gebruikt voor kleinschalige muziek- of dansvoorstellingen.

Ideeën om het Plein tot een grote speeltuin voor de jeugd te maken ziet BBA niet zitten temeer, omdat dit niet aansluit bij het winkel idee en bij de doelgroepen die men naar het Winkelcentrum wil trekken. Kleinschalig zou het wel kunnen bij de plaats die nu al jeugd trekt,  nl. de fonteinen aan de oostkant van het Plein. Wel vindt BBA, dat veel irritatie bij de Amstelveners kan worden weg genomen als bezoekers voor bijvoorbeeld het eerste uur gratis mogen parkeren. De winkeliers zouden dan – zoals dat ook op het Gelderlandplein gebeurt – de kosten van dat eerste uur voor hun rekening moeten nemen.

Linda Roos wijst ook op het succes van de “negen straatjes” in de Jordaan. “Daar is een soort planning manager aangesteld, die zo gauw er een winkel leeg komt meteen zoekt naar een vervanger. Daarbij haalt men soms internetbedrijven, die zich ook fysiek willen laten zien, naar een lege winkel voor een beperkte periode. Men kan dan huren voor 3, of 6 maanden, dus min of meer maatwerk. Er blijken namelijk internetbedrijven te zijn die als aanvulling op hun activiteiten op internet ook een tijdje zichtbaar willen zijn in de straat“.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS