Bijgewerkt: 28 november 2021

Burgerbelangen Amstelveen wil meer ruimte tussen A9 en Van Hallweg

Nieuws -> Politiek

Bron: Burgerbelangen Amstelveen
02-11-2013

BBA (Burgerbelangen Amstelveen) wil, dat een verbrede Rijksweg A9 wat verder weg van de mr. F.A. van Hallweg komt te liggen. Daartoe dient BBA in de komende raadsvergadering (woensdag 6 november 2013) een motie in, waarin BBA het College vraagt te onderzoeken, of het mogelijk is bij het nieuwe ontwerp van de  rijksweg A 9, de weg ter hoogte van de Van Hallweg zoveel mogelijk in zuidelijke richting te verleggen.

roos Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Linda Roos, raadslid van BBA en woordvoerder Ruimtelijke ordening, groen, openbaar vervoer, wegen, wonen


In het nieuwe plan is er een korte overkapping ter hoogte van het Oude Dorp, maar komt door verbreding en verdieping de z.g. geluids- en gezichtsgrens 12 meter dichter bij de huizen aan de Van Hallweg.


Grotere kaart weergeven De Meester F.A. van Hallweg in Amstelveen. De langste gemeten afstand tussen de Mr. F.A. van Hallweg en van de A9 is 43 meter en de kortste 33 meter in november 2013

Voorts ontstaat er een open verbinding op het deel van de toerit. BBA vreest, dat de nieuwe opzet tot meer overlast voor de bewoners leidt. Men vindt, dat er een redelijke afstand tussen rijksweg en bewoning moet blijven. Als dat niet  mogelijk is, vindt BBA dat er samen met de bewoners aan de Van Hallweg gezocht moet worden  naar een passende oplossing voor de  als gevolg van de nieuwe invulling gerezen problemen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS