Bijgewerkt: 2 december 2021

Burgerbelangen is blij met nieuwe richting Amstelveenlijn

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
08-11-2011

BBA is blij met de nieuw gekozen richting die voor de Amstelveenlijn wordt ingezet. Woensdagavond 9 november 2011 stemt de gemeenteraad over de toekomst van de tram 5 en metro 51. BBA heeft altijd kritisch gestaan ten opzichte van het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Amstelveen. Inmiddels is duidelijk geworden, dat dit geen haalbare kaart meer is.

de Jong  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

David de Jong, raadslid van BBA


De toekomst van de lijn wordt een combinatie van een regiotram en een gewone tram. Het behoud van haltes, directe bereikbaarheid van de Amsterdamse binnenstad, een goede overstap op Amsterdam Zuid en de veiligheid zijn voor BBA belangrijke aspecten voor een toekomstvaste verbinding met Amsterdam.

BBA heeft er in de commissie op gewezen, dat het van belang is om in de toekomst standaardmaterieel te gebruiken en er zorg voor te dragen, dat tot een ombouw begint, de huidige lijnen goed blijven onderhouden.

Uit een brief van de minister van Infrastructuur & Milieu blijkt immers, dat benodigde gelden pas na 2020 beschikbaar komen. BBA kijkt uit naar de discussie van volgend jaar als definitieve voorstellen voor de toekomst van de Amstelveenlijn worden bekend gemaakt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS