Bijgewerkt: 4 maart 2024

Buurtkamerconcert brengt muziek in de wijk

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
21-02-2010

Het allereerste buurtkamerconcert op zaterdag 20 februari 2010 was een groot succes. Acht leerlingen van de Muziekschool Amstelveen lieten in de Buurtkamer van de wijk Keizer Karelpark hun talenten horen aan de toegestroomde wijkbewoners.

Het buurtkamerconcert is een initiatief van GroenLinks kandidaat-raadslid Gert Jan Slump, die hiermee wilde laten zien, horen en ervaren wat de meerwaarde kan zijn van gezamenlijke activiteiten rond cultuur, ontmoetingen in de wijk en buurtgebonden werken. GroenLinks hoopt, dat de wijkcentra en de culturele instellingen dit initiatief verder voortzetten.

Buurtkamerconcert  Amstelveen
(Foto GL-Amstelveen - 2010)

Op de sax tijdens het buurtkamerconcert


Amstelveen had hiermee een primeur: het allereerste buurtkamerconcert in Nederland! Het buurtkamerconcert werd verzorgd door acht leerlingen van de Muziekschool Amstelveen. Een saxofoonkwartet en een viool plus fluit ensemble brachten een gevarieerd programma met o.a. werken  van Bach en Gershwin.

Om ontmoeting in de buurt te stimuleren dient er volgens het verkiezingsprogramma van GroenLinks in elke wijk tenminste een ‘buurtkamer’ te zijn. Daar zijn geen volledige opgetuigde multifunctionele centra voor nodig, maar kunnen bestaande gebouwen slimmer in samenwerking gebruikt worden. GroenLinks pleit daarbij voor verrijkende combinaties van activiteiten zoals cultuur, ontmoeting en buurtgebonden werken.

Buurtkamerconcert  Amstelveen
(Foto GL-Amstelveen - 2010)


Jonge vioolspelers tijdens het concert


Gert Jan Slump: “Kunst en cultuur verrassen en inspireren. Ze verrijken het leven. Met een bloeiend kunstenklimaat draag je bij aan een vitale en creatieve samenleving. GroenLinks staat voor een kunstklimaat waarin veel talent tot bloei kan komen en waarin een samenleving de ruimte vindt om zichzelf te vernieuwen.

Onze lokale instellingen voor culturele vorming, educatie en ontwikkeling dragen daaraan wezenlijk bij. En er is zoveel jong muzikaal talent in Amstelveen, die het verdienen om gehoord te worden. Vandaar dat we het initiatief hebben genomen om samen met de muziekschool en het wijkplatform dit eerste buurtkamerconcert te organiseren, wie weet de voorloper van een serie. Dit succes vraagt volgens mij om een vervolg”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.