Bijgewerkt: 20 juni 2024

CDA-Amstelveen wil, dat sport betaalbaar blijft als Sportbedrijf gaat ondernemen

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
15-12-2015

De gemeenteraad beslist 16 december 2015 over een voorstel om het Amstelveens Sportbedrijf meer ruimte te geven om te ondernemen. De fractie van het CDA is daar voorstander van, maar wel tegen de juiste voorwaarden. Sporten moet voor Amstelveners betaalbaar blijven. Volgens het voorstel van het College kunnen de tarieven voor Amstelveense sporters en sportverenigingen echter tot 10% per jaar stijgen. Het CDA vindt dat te veel en stelt voor tariefstijgingen te beperken tot 10% per vier jaar. Daarnaast wil het CDA, dat de risico’s voor de gemeente beperkt blijven als het Sportbedrijf gaat ondernemen buiten Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Bron G. Hulsman - 2015)

Gerard Hulsman burgerraadslid van CDA-Amstelveen


Gerard Hulsman burgerraadslid van CDA-Amstelveen: “Natuurlijk moet het Sportbedrijf haar tarieven aan kunnen passen. Het heeft er ook alle belang bij, dat verstandig te doen: Amstelveense sportterreinen en sporthallen moeten wel goed gebruikt blijven worden. Volgens ons biedt 10% verhoging per vier jaar (naast inflatie) voldoende ruimte. Daarboven moet het Sportbedrijf in overleg met de gemeente. De tarieven kunnen volgens het voorstel van het College tot 10% per jaar stijgen. Met zo’n lastenverhoging willen we de Amstelvener niet opzadelen."

Het Sportbedrijf moet volgens het CDA ook voldoende weerstandsvermogen opbouwen om de risico’s van ondernemen op te vangen. Er is nu te weinig ruimte voor financiële tegenvallers. Bovendien mogen ondernemingsactiviteiten van het Sportbedrijf niet tot extra risico’s leiden voor de sporter, of de gemeentefinanciën. Hulsman: “Er staan voldoende voorbeelden in de krant, hoe het mis kan gaan als op afstand geplaatste organisaties die overheidstaken uitvoeren gaan ondernemen. We doen daarom voorstellen om de vinger aan de pols te kunnen houden als het Sportbedrijf (ondernemings)risico’s neemt, of financieel te krap komt te zitten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.