Bijgewerkt: 28 juni 2022

CDA-Amstelveen biedt hulp aan bewoners flats aan de Ambrosiuslaan

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
24-02-2021

CDA-Amstelveen heeft hulp aangeboden aan de bewoners van de door brand getroffen woningen van de Ambrosiuslaan. De brand woedde op 25 januari 2021 in een woning op de tweede verdieping. De brandweer rukte met groot materieel uit, maar kon niet voorkomen dat er grote schade in deze woning en zeven andere woningen in hetzelfde trappenhuis ontstond.

Foto Amstelveen
(Foto CDA-Amstelveen - 2021)

De foto is van enkele dagen na de brand van 25 januari 2021 genomen van de flat aan de Ambrosiuslaan in Amstelveen met door de brand de beschadigde woningen

De schade was dusdanig dat woningen tijdelijk onbewoonbaar waren en de bewoners elders onderdak moesten vinden. De flats aan de Ambrosiuslaan zijn eigendom van woningstichting Eigen Haard en het is de huurders een doorn in het oog dat de woningen technisch slecht onderhouden zijn. Ondanks vele meldingen zijn tot op heden weinig van de gemelde klachten opgepakt. Door de situatie, als gevolg van de brand, vrezen de bewoners dat ook nu de hulp en ondersteuning van Eigen Haard beperkt zal blijven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Op de foto van 24 februari 2021 zijn er weinig verbeteringen te zien sinds de brand van ruim een maand geleden
Eigenlijk ziet het er nog steeds hetzelfde uit gezien vanaf de Ambrosiuslaan

Ondersteuning
Om deze reden hebben de bewoners contact gezocht met het CDA-Amstelveen met de vraag of zij ondersteuning kunnen bieden aan de huurders tijdens de afwikkeling van de schade en achterstallig onderhoud. Het CDA-Amstelveen heeft haar hulp en expertise toegezegd in deze moeilijke en voor de huurders traumatische ervaring. Half februari hebben de huurders een afspraak met de projectopzichter van Eigen Haard gemaakt om de schade en tevens achterstallig onderhoud per woning te inventariseren.

Foto Amstelveen
(Foto CDA-Amstelveen - 2020)

Bert Rouwenhorst voorzitter van CDA-Amstelveen

Inventarisatie
Op verzoek van de huurders was Bert Rouwenhorst namens de CDA-fractie aanwezig bij deze inventarisatie in alle woningen waar schade was ontstaan. De heer Rouwenhorst is bouwkundige en bekend met nieuwbouw, renovatie en onderhoud van commercieel vastgoed. Tijdens deze rondgang zijn alle schades en achterstallig onderhoudspunten die door de huurders zijn opgegeven, opgenomen en is de toezegging gedaan dat deze zaken op korte termijn zullen worden uitgevoerd. Het CDA-Amstelveen zal op verzoek van de bewoners de afwikkeling op de voet volgen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.