Bijgewerkt: 25 juni 2024

CDA-Amstelveen kiest Pier Rienks als lijsttrekker

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
10-11-2017

De leden van CDA- Amstelveen hebben Pier Rienks gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Dat gebeurde donderdagavond tijdens een drukbezochte en levendige vergadering in ontmoetingscentrum De Meent. De nummers twee en drie zijn de huidige CDA-fractieleden Ferry van Groeningen en Sandra van Engelen. Een nieuwe naam op de lijst is Cor Spinhoven, die tot voor kort lid was van de fractie van Ouderen Combinatie Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Pier Rienks is gekozen tot lijsttrekker van CDA-Amstelveen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018


Lijsttrekker Pier Rienks (50) is in het dagelijks leven directeur van onder andere boekhandel Libris Venstra. Sinds 2014 is hij burgerraadslid en actief binnen de Commissie Algemeen Bestuur en Middelen. Ferry van Groeningen (55) is de huidige fractievoorzitter van CDA Amstelveen. Hij is manager digitaal hypotheekadvies bij een online financieel dienstverlener. Sandra van Engelen (63) geldt als het sociale gezicht van het CDA. Zij is werkzaam bij een landelijke Arbodienst.

Cor Spinhoven (76) is naast raadslid voorzitter van de Katholieke Bond voor Ouderen Amstelveen Ouder-Amstel. Hij vervulde tal van maatschappelijke functies, o.a. als voorzitter van de huurdersraad van Eigen Haard. Voor zijn pensionering was Spinhoven werkzaam als zelfstandig ondernemer met winkels in Amsterdam en Amstelveen.

Jongeren. Bij de eerste tien op de kandidatenlijst van het CDA staan drie jongeren: Ties Eigenhuis op nummer 5, Rieneke Gosker op nummer 7 en Clint Nieuwendam op nummer 10. De top-10 van de kandidatenlijst van het CDA ziet er als volgt uit: Pier Rienks, Ferry van Groeningen, Sandra van Engelen, Cor Spinhoven, Ties Eigenhuis, Kees Koot, Rieneke Gosker, Amandhalia Nasserie, John van Scheijndel, Clint NieuwendamAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.