Bijgewerkt: 7 december 2021

CDA-Amstelveen kiest voor continuïteit

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
24-11-2009

De CDA-Amstelveen leden stelden op 17 november 2009 de kandidatenlijst vast voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. Sleutelwoord van de lijst is continuïteit, een woord waar het CDA zich niet voor schaamt. De huidige wethouder, Jan-Willem Groot, wordt lijsttrekker.

JW Groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Lijsttrekker, Drs. Jan-Willem Groot (CDA) wethouder economische zaken en werkgelegenheid


Volgens partijvoorzitter Jos Groot, is het CDA in Amstelveen in topvorm: “We hebben een lijsttrekker, die door vriend en vijand wordt geprezen als een kundig betrokken bestuurder en met hem als gezicht van het CDA Amstelveen gaan we met volle kracht de komende verkiezingen in.” Jan Willem Groot heeft bewezen goed op de centen van de burger te passen zonder dat het voorzieningen niveau er onder lijdt.

Een tweede wapenfeit van de kieslijst is, dat de huidige fractieleden allemaal op verkiesbare plaatsen terugkeren. Dat is een luxe, die niet veel partijen zich kunnen veroorloven volgens de voorzitter. Jos Groot: “De fractie functioneert goed, en heeft haar stempel kunnen zetten op belangrijke beslissingen in de gemeenteraad.

Jos Groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Jos Groot partijvoorzitter van CDA-Amstelveen


Onze zittende raadsleden hebben veel individuele kwaliteiten, Ben Jonker, heeft een grote feiten kennis, en inzicht, Marga van Herteryck een brede kijk en visie op het sociale, Martijn Lustenhouwer een brede juridische ervaring, Arjen Siegmann, een financieel en bedrijfseconomisch specialisme, maar nog belangrijker: ze functioneren als een team. Dat belooft veel goeds voor de toekomst.”

Aan de toekomst qua nieuwe gezichten wordt ook gedacht, met 5 veelbelovende nieuwkomers in de top 10. De lijst kenmerkt zich door het feit dat ze breed is opgezet . Zo staan er nieuwe mensen op  uit zowel het bedrijfsleven, een financieel/bedrijfseconomisch specialist: John de Die, als uit de gezondheidszorg: Frank Koole. Ook wordt Uilenstede goed vertegenwoordigd met Linda Dekker. De juridische kennis, met name op het gebied van ruimtelijke ordening, wordt versterkt door de komst van Geert Janssen, huidig burgerraadslid.

Ook is men blij dat de namen van Theo Tiemessen en Gery de Vries aan de lijst zijn verbonden.

CDA Amstelveen
(Foto CDA-Amstelveen- 2009)

CDA-Amstelveen kandidatenDe volledige lijst is als volgt:

1. Jan-Willem Groot (huidige wethouder)

2. Ben Jonker (huidige fractievoorzitter)

3. Marga van Herteryck – Prinsen

4. Arjen Siegmann

5. Geert Janssen (huidig bestuurslid, auteur visie A9),

6. Martijn Lustenhouwer

7. John de Die

8. Frank Koole

9. Rick van der Woud

10. Linda Dekker

11.Luc Jalink

12.Klaas van Gelderen

13.Albert van Blaaderen

14.Theo Tiemessen

15.Gery de Vries

16.John van Scheijndel

17.Thad Hecker

18. Jos Groot

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.