Bijgewerkt: 28 juni 2022

CDA-Amstelveen krijgt onvoldoende steun voor behoud buurtwinkels

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
19-06-2016

In de buurt, buiten de grote wijkwinkelcentra, gevestigde winkels zijn belangrijk voor de buurt. Bijvoorbeeld voor mensen die slecht ter been zijn en om de buurt levendig te houden. In de Detailhandelsnota van Amstelveen die afgelopen gemeenteraadsvergadering is besproken staat echter, dat veel kleinere zogenaamde ‘winkelstrips’ waarschijnlijk hun functie zullen verliezen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Gerard Hulsman gemeenteraadslid van CDA-Amstelveen


Volgens het College B en W van Amstelveen moeten deze dan een andere bestemming krijgen. Het CDA heeft daarom, samen met ChristenUnie en SP, een motie ingediend om ruimte te houden voor winkels in de buurt. Deze kreeg helaas geen meerderheid in de gemeenteraad.

CDA-Amstelveen gemeenteraadslid Gerard Hulsman: “Natuurlijk zien we, dat veel kleinere winkeliers het moeilijk hebben. Maar juist op die winkelstrips, bijvoorbeeld langs de Lindenlaan en de Van Heuven Goedhartlaan, is er nu juist weinig leegstand. Zolang er ondernemers zijn die daar een winkel willen drijven, moet daar als het aan het CDA ligt ruimte voor zijn. En als dat niet meer het geval is, geef dan zo’n winkelstrip als het even kan een bestemming, waar de buurt iets aan heeft.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.