Bijgewerkt: 6 december 2021

CDA-Amstelveen maakt zich zorgen om gevolgen decentralisaties

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
16-05-2013

Tijdens het openbare gedeelte van de Algemene Ledenvergadering van het CDA-Amstelveen op donderdag 23 mei 2013 staan de gevolgen van de overheveling naar de gemeenten van taken op het gebied van ouderen- en jeugdzorg centraal.

cda Amstelveen
Tweede Kamerlid Pieter Heerma komt tijdens ons 2e Politieke Café discussiëren over dit onderwerp, dat de gemoederen flink bezig houdt in de Amstelveense politiek en ook hoog op de agenda zal staan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Zo maakt het CDA Amstelveen zich grote zorgen om gevolgen van de decentralisatie voor de toegankelijkheid van ouderen tot zorginstellingen.

De overheid gaat steeds meer uit van “mensen in hun eigen kracht zetten” en zo lang mogelijk in de eigen omgeving blijven wonen. Is deze doe-democratie een juiste visie, of is het alleen ingegeven door de bezuinigingsdrift van dit kabinet? Wat kunnen we van burgers en vrijwilligers daadwerkelijk aan ondersteuning en inzet vragen?

Wat moet de rol van professionals hierbij zijn? Het is nog geen gelopen koers in Den Haag en Amstelveen. Discussieer mee en geef uw mening. Het CDA-Amstelveen neemt de resultaten van deze avond mee in het debat. U bent van harte welkom op donderdag 23 mei 2013 vanaf 21:00 in ontmoetingscentrum De Meent, Orion 3-5 in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.