Bijgewerkt: 28 juni 2022

CDA-Amstelveen motie Sociaal Mobiel Vervoer is aangenomen

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
12-12-2019

Het College B en W van Amstelveen gaat onderzoek doen naar de mogelijkheden om in de gemeente Sociaal Mobiel Vervoer te realiseren. Het college werd daar woensdagavond 11 december 2019 toe opgeroepen in een unaniem door de gemeenteraad gesteunde motie* van het CDA-Amstelveen.

Sociaal Mobiel Vervoer is een vorm van aanvullend doelgroepenvervoer. Vrijwillige chauffeurs maken in een elektrisch wagentjes korte ritjes met ouderen en mindervaliden naar bijvoorbeeld kapper, huisarts, supermarkt en ziekenhuis. Maar ook kan gedacht worden aan activiteiten in de buurt. De wagentjes mogen maximaal 45 kilometer per uur.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Sandra van Engelen raadslid van CDA-Amstelveen volgt de sprekers tijdens de gemeenteraadsvergadering op 11 december 2019


Sandra van Engelen raadslid van CDA-Amstelveen is indiener van de motie. 'Sociaal Mobiel Vervoer kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verkleinen of opheffen van sociaal isolement. Het is een bewezen oplossing in de strijd tegen vereenzaming. In plaatsen als Haarlem, Groningen en Alkmaar rijdt al jaren een ZoefZoef en in Amsterdam gebeurt het onder de noemer van Max Mobiel.' Er is volgens Sandra van Engelen grote behoefte aan deze vorm van fijnmazig openbaar vervoer. 'WMO-vervoer is vaak lang onderweg. En de haltes van het openbaar vervoer zijn vaak ver weg of lastig bereikbaar.'

Van Engelen sprak ter voorbereiding met een oudere die nog thuis woont, maar wel behoefte heeft om deel te nemen aan activiteiten in verpleeghuis Nieuw Vredeveld. 'Door zijn lichamelijke beperking kan hij deze afstand niet lopend afleggen. De regiorijder komt hem hiervoor niet ophalen en een taxi kan meneer niet betalen. Daardoor zit hij noodgedwongen thuis. Sociaal Mobiel Vervoer zou echt een uitkomst voor hem zijn.' (* motie:  in de parlementaire procedure is een motie een formeel voorstel van een lid van een overlegvergadering)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.