Bijgewerkt: 25 mei 2024

CDA-Amstelveen opent nieuwsbrief voor niet-leden

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
22-06-2011

De maandelijkse nieuwsbrief van de Amstelveense CDA-fractie is opengesteld voor alle belangstellenden. Algemeen commentaar, een verslag van de raadsvergadering en actuele politieke zaken waren 4 jaar lang exclusief te lezen voor de leden van het CDA, maar nu voor een ieder te ontvangen in de mailbox.

De “fractienieuwsbrief” is in het voorjaar van 2007 gestart om leden meer te betrekken bij de politieke actualiteit. Raadslid en redacteur van het eerste uur, Arjen Siegmann: “Het aantal leden van politieke partijen is niet groot. Toch willen we CDA-leden en inwoners van Amstelveen laten zien waar we mee bezig zijn. Met de nieuwsbrief proberen we die kloof overbruggen.”

De nieuwsbrief wordt per e-mail verzonden en kent een gevarieerde inhoud. Een constante is het verslag van de raadsvergadering, waarin te lezen valt hoe er gestemd is en waar partijen staan.

siegmann Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Arjen Siegmann, raadslid voor het CDA


Daarnaast worden actuele politieke zaken beschreven op een laagdrempelige wijze, zonder politiek jargon. Ook kan er zomaar verhaald worden van een werkbezoek van een burgerraadslid die als oogarts een bezoek brengt aan oogklinieken in India.

Een voorbeeld van de meeste recente nieuwsbrief, nummer 36, van juni 2011 is online te lezen hier: http://mim.io/004521 Naast de raadsvergadering had de nieuwsbrief van juni als onderwerpen de logica van rekeningrijden, toekomst van de Amstelveenlijn en het financiële drama bij Cardanus.

Met de nieuwsbrief is de CDA-fractie uniek in Amstelveen: er zijn weinig fracties, die zo regelmatig hun leden op de hoogte houden van wat er in de raad (en daaromheen) gebeurt. Het openstellen van de nieuwsbrief is na enig wikken en wegen, maar met volledige steun van de CDA-leden genomen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een link op de voorpagina van de website van het CDA Amstelveen. Afmelden kan op elk gewenst moment via een link die in elke nieuwsbrief staat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.