Bijgewerkt: 23 juni 2024

CDA-Amstelveen organiseert bijeenkomst over de Europese democratie

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
17-05-2024

Journalist/historicus Pieter Gerrit (PG) Kroeger en CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers zijn op donderdag 30 mei 2024 te gast bij een campagnebijeenkomst van CDA Amstelveen in locatie Upper East op de Uilenstede Campus in Amstelveen.

De Europese verkiezingen op donderdag 6 juni zijn dit keer van extra groot belang. Niet eerder waren de geopolitieke spanningen in de wereld immers zo groot. De Europese Unie staat onder druk. Het centrale thema tijdens de campagnebijeenkomst is: Hoe sterk is de Europese democratie?Jeroen Lenaers (40) is sinds 2014 Europarlementariër voor het CDA (EVP) en staat bij de Europese verkiezingen op 6 juni op nummer 3 van de kandidatenlijst. Hij zet zich bij zijn parlementaire werk in voor een veilig en sociaal Europa. Lenaers is voorzitter van de Pegasus Commissie, die onderzoek doet naar misbruik door EU-landen van spionagesoftware. Als EVP-coördinator in de Binnenlandse Zakencommissie houdt hij zich bezig met de nieuwe migratiecrisis, rechtstaatproblematiek en het bestrijden van grensoverschrijdende criminaliteit.

Foto Amstelveen
(Bron CDA - 2024)

Journalist, historicus Pieter Gerrit Kroeger

Pieter Gerrit Kroeger is journalist, historicus en co-host van de wekelijkse podcast Betrouwbare Bronnen (samen met Jaap Jansen). Hij kent het CDA door en door. Hij schreef als CDA-watcher enkele boeken over het verval van de partij en wordt regelmatig gevraagd om tijdens media-optredens te praten over de actualiteit. De bijeenkomst start om 20.00 uur bij Upper East aan de Laan van Kronenburg 7a. Deelname is gratis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.