Bijgewerkt: 1 december 2022

CDA-Amstelveen over de gevolgen van de nieuwe Huisvestingswet

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
19-05-2015

Het CDA roept de gemeente op om Amstelveense inwoners via een laatste publicitaire inspanning te informeren over de gevolgen van de nieuwe Huisvestingswet in de Stadsregio. Deze wet gaat per 1 juli 2015 in. “Door het tijdig informeren wordt voorkomen, dat inwoners later voor onaangename verrassingen komen te staan”, zegt woordvoerder Ferry van Groeningen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Ferry van Groeningen, raadslid van CDA-Amstelveen, woordvoerder van Bouwen en wonen


De Huisvestingswet heeft gevolgen voor degene die nu in Amstelveen wonen en/of zijn ingeschreven bij Woningnet en in aanmerking willen komen voor een sociale huurwoning. Per 1 juli vervalt namelijk de regeling voor woonduur (hoe lang woont men in de Stadsregio) en telt alleen nog maar de inschrijfduur (hoe lang als woningzoekende ingeschreven). Voor iedereen die in de toekomst in aanmerking wil komen voor een sociale huurwoning is het verstandig ingeschreven te staan als woningzoekende bij Woningnet. Dit geldt zowel voor huurders als voor huidige eigen woningbezitters!

Het CDA roept de gemeente op om een laatste publicitaire inspanning te doen de Amstelveense inwoners hierop te wijzen en tot actie over te halen. Ferry van Groeningen: “Dit geldt ook voor degene die al ingeschreven zijn om hun gegevens bij Woningnet te controleren. Hiermee voorkomen we, dat ze misschien pas jaren later, bij het zoeken naar een passende sociale huurwoning, voor onaangename verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld als er door pensionering sprake is van forse inkomensdaling.”
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.