Bijgewerkt: 2 december 2021

CDA-Amstelveen tevreden met bereikbaarheid tijdens ombouw Amstelbrug

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
06-09-2016

Amstelveen/Ouder-Amstel - Het CDA is ingenomen met de oplossing voor de bereikbaarheid tijdens de nieuwbouw van de brug tussen Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen. Door de uitvoering gefaseerd uit te voeren kan het autoverkeer tijdens de aanleg over één deel van de brug worden geleid. Met deze oplossing wordt kilometers omrijden en een extra milieubelasting voor de regio voorkomen en blijven de lokale winkels in Ouderkerk en de horeca op de Amstelzijde goed bereikbaar.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De brug over de Amstel tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel vanaf de Amstelzijde gefotografeerd


Al in 2014 heeft de regionale CDA aandacht gevraagd voor de dreigende afsluiting van Ouderkerk, zowel fysiek als economisch. Dat gebeurde onder het motto ‘Twee jaar zonder brug, geen weg terug’. Ferry van Groeningen CDA-Amstelveen fractievoorzitter: “We zijn met CDA Amstelveen en Ouderkerk, inwoners en ondernemers al in een vroeg stadium naar de Provinciale Staten geweest en hebben op bestuurlijk niveau de druk weten op te voeren. Samen met alle belanghebbenden en met inzet van wethouders Peter Bot (BBA) van Amstelveen en CDA wethouder Rineke Korrel (CDA) van Ouderkerk zijn we er nu uit en heeft de Provincie voor de beste oplossing gekozen. En dat allemaal binnen budget. We zien de verdere uitwerking dan ook met vertrouwen tegemoet”, aldus een opgetogen Van Groeningen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Ferry van Groeningen fractievoorzitter van CDA-Amstelveen


“We hebben hier tijdens de verkiezingen voor de gemeenteraad in 2014 en provinciale staten in 2015 campagne voor gevoerd. En actief meegedraaid in de werkgroep Tijdelijke bereikbaarheid”, stelt het CDA Ouder-Amstel. De fractie complimenteert de eigen gemeente, buurgemeente Amstelveen, provincie Noord-Holland en de Stadsregio Amsterdam met de aangedragen oplossing.

Aanvankelijk zou tijdens de nieuwbouw, die start in 2018, de brug volledig worden afgesloten voor autoverkeer. Alleen voor busverkeer, fietsers, voetgangers en hulpdiensten was een tijdelijke brug gepland. „Dat zou een doodsteek kunnen betekenen voor de plaatselijke middenstand en heel veel omrijkilometers voor bewoners”, aldus fractievoorzitter Luuk de Vré van het CDA Ouder-Amstel. „Onze wethouder Rineke Korrel heeft zich namens bestuurlijk hard gemaakt voor een oplossing. Onze regiovertegenwoordiger in provinciale staten Hermen de Graaf heeft ons steeds gesteund. Namens Ouder-Amstel heeft Hans Oud een vurig pleidooi gehouden in provinciale staten. En in de werkgroep Tijdelijke bereikbaarheid hebben we namens bewoners en bedrijven onze zorgen geuit en ideeën kunnen aandragen. Dat heeft geleid tot een extra onderzoek, waarbij de oplossing is gevonden. Binnen het gestelde budget”, stelt werkgroepslid Jan Beukeboom namens het CDA vast.

Gefaseerde nieuwbouw. De nieuwe brug wordt in twee afzonderlijke delen uitgevoerd, een voor de richting Amstelveen en het andere deel richting Ouderkerk aan de Amstel. Voordat de sloop van de oude brug start, wordt al het eerste deel van de nieuwe brug gebouwd. Tijdens de sloop kan al het verkeer hier overheen. Vervolgens begint het bouwen van het tweede deel. Omdat de oude brug langer wordt gebruikt, is wel extra onderhoud nodig in oktober en november 2016. De brug is dan ongeveer vier weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen het grootste deel van deze afsluiting de brug wel gebruiken. “Dat tijdelijke nadeel is veel minder erg dan meer dan een jaar volledige afsluiting. Gemeenten, Stadsregio en provincie hebben een vakkundige oplossing aangedragen en daar zijn we over ingenomen”, aldus Beukeboom.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS