Bijgewerkt: 28 november 2022

CDA-Amstelveen vraagt aandacht voor ZZP'ers zonder opdrachten

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
19-05-2015

Het college van B en W van Amstelveen heeft een nieuwe re-integratieverordening opgesteld. Het CDA vindt dit een goede nota, maar één belangrijke grote groep ontbreekt: de ZZP’ers die werk, of opdrachten zoeken. Voor deze mensen is een aparte aanpak nodig. Het CDA roept op om zo’n aanpak in het raadsvoorstel en de nota op te nemen.

Zoals in heel Nederland is ook het aantal ZZP’ers in Amstelveen sterk gestegen in de afgelopen jaren. Het aantal geregistreerde ZZP’ers in Amstelveen bedraagt afgerond nu al zo’n 6000 personen. Een deel van hen heeft moeite aan opdrachten te komen. Sommigen, omdat ze tegen wil en dank ondernemer zijn geworden, maar eigenlijk geen echte ondernemers zijn. Anderen, omdat de spoeling door de crisis dun is. Deze ondernemers vragen een specifieke benadering binnen de re-integratie. Vaak zijn ze op zoek naar netwerkmogelijkheden en aanvullende competenties om door te kunnen starten als ondernemer, of om met anderen samen te werken, of naar mogelijkheden om weer een reguliere baan op te pakken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Sandra van Engelen, raadslid van CDA-Amstelveen


Sandra van Engelen (CDA): “Wij pleiten er voor, dat het college deze groter wordende groep apart benadert. De echte ondernemers kunnen we helpen succesvol te ondernemen. Dit kan bijvoorbeeld door de trajecten via ZAAI, waarmee de gemeente startende ondernemers op weg helpt, uit te breiden. De gemeente kan ook vanuit het re-integratiebudget een korting geven op het eerste jaar lidmaatschap van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), de Vereniging Amstelveense Detaillisten en de Koninklijke Horeca Nederland.

Dit geeft extra mogelijkheden om binnen het netwerk opdrachten te creëren. De OA heeft al laten weten hier positief in te staan en dit graag op te pakken. De ZZP’ers die meer op hun plek zouden zijn als werknemer moeten naar een baan worden begeleid. Alles moet er op gericht zijn om de ZZP’ers te ondersteunen om weer snel werk en opdrachten te kunnen vinden.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.