Bijgewerkt: 28 november 2021

CDA-Amstelveen wil Ouderkerk aan de Amstel bereikbaar houden

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
09-03-2015

'2 jaar zonder brug, voor de ondernemer geen weg terug'. Onder dit motto voerde het CDA, samen met de lokale ondernemers, actie bij de brug over de Amstel om aandacht te vragen voor de bereikbaarheid van Ouderkerk aan de Amstel tijdens de werkzaamheden voor de vervanging van de brug. Vanaf 2016 werkt de provincie Noord Holland aan het vervangen van de brug bij Ouderkerk aan de Amstel. In de huidige plannen kan alleen langzaam verkeer en openbaar vervoer oversteken tijdens de werkzaamheden.


Grotere kaart weergeven De brug over de Amstel verbindt in Ouderkerk a/d Amstel de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel. Aan beide zijden van de brug sluiten zijwegen aan met lokaal verkeer. Daarnaast wordt de weg, vooral tijdens filevorming op de A9 en in spitsuren, veelvuldig gebruikt door doorgaand verkeer. Over de provinciale weg N522 (Oranjebaan/Burg. Stramanweg) in de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel rijden dagelijks circa 23.000 motorvoertuigen. Ze kruisen daarbij de Amstel. De brug over de Amstel stamt uit de jaren 1930 van de vorige eeuw en is, technisch gezien, aan vervanging toe.


Ferry van Groeningen gemeenteraadslid van CDA-Amstelveen: “Het kan niet zo zijn, dat Ouderkerk straks 2 jaar op slot gaat, met alle gevolgen van dien voor de lokale ondernemers. Wij pleiten bij de provincie voor toegang voor bestemmingsverkeer met de auto. Ook Amstelveen draagt bij aan de nieuwe brug en investeert fors in levendigheid en bereikbaarheid van de Amstelveense kant van de Amstelzijde, onder andere door de terrassen aan de Amstel te vernieuwen.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Ferry van Groeningen, gemeenteraadslid van CDA-Amstelveen


Van Groeningen heeft onlangs vragen gesteld aan verantwoordelijk wethouder Bot (BBA) van Amstelveen. Ook hij gaf aan bij de provincie aan te dringen op een goede regeling. Het CDA houdt samen met het CDA in Ouder Amstel en de provincie de vinger aan de pols. “Hiermee zie je ook meteen, dat beslissingen genomen door de provincie, grote gevolgen kan hebben voor de lokale gemeenschap”, aldus Ferry van Groeningen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS