Bijgewerkt: 28 juni 2022

CDA-Amstelveen wil de Amsteldijk beter beschermen

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
04-02-2014

CDA-Amstelveen wil de bijzondere waarde van de Amsteldijk beter beschermen. Het gebied rond de Amsteldijk heeft een bijzondere architectonische en landschappelijke waarde. Met de huidige regels blijkt het niet mogelijk dit voldoende te beschermen. De afgelopen tijd zijn verschillende historische panden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Het karakter van het gebied dreigt te veranderen. Het CDA roept het College op te onderzoeken hoe het gebied hierin zo snel mogelijk beter beschermd kan worden.

Janssen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Geert Janssen, raadslid van CDA-Amstelveen


Wat wel en wat niet kan in een gebied wordt geregeld in bestemmingsplannen. De huidige bestemmingsplannen bieden volgens het CDA teveel ruimte. Het gebied dreigt onherstelbaar te veranderen. Een volgende herziening van het bestemmingsplan staat pas gepland voor 2017: dat is een lange procedure die zorgvuldig moeten worden voorbereid.

Het college stelt voor een “Beeldkwaliteitsplan” vast te stellen. CDA-gemeenteraadslid Geert Janssen: “We waarderen, dat het college iets wil doen om het karakter van de Amsteldijk te behouden. Met zo’n beeldkwaliteitsplan kunnen echter wel welstandseisen aan gebouwen worden gesteld , maar kunnen we geen beperkingen stellen aan sloop en nieuwbouw, bijvoorbeeld hoe groot een nieuw gebouw wordt”.

De fractie van het CDA dient dan ook een motie in om het college te laten onderzoeken welke extra maatregelen op basis diverse wetten de gemeente eventueel nog kan nemen om in afwachting van de herziening van het bestemmingsplan ongewenste sloop en nieuwbouw te voorkomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.