Bijgewerkt: 23 april 2024

CDA-Amstelveen wil duidelijkheid over het Galjoen project

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
02-02-2022

De CDA-fractie in Amstelveen heeft woensdag 2 februari 2022 schriftelijke vragen aan het College B en W gesteld over het project Galjoen. Op 10 november 2021 heeft de gemeenteraad voor dit gebied tussen de woonwijk Waardhuizen en de Bovenkerkerpolder een voorbereidingsbesluit genomen om ongewenste bouwplannen te verhinderen.

Foto Amstelveen
(Foto CDA-Amstelveen - 2022)

De leden van CDA-Amstelveen


Volgens het raadsvoorstel, dat als geheim stuk werd behandeld, zou de eigenaar en projectontwikkelaar van het gebied (‘t Utrechtshuys) het voornemen hebben uitgesproken om hier ‘blokkendozen’ te realiseren. De projectontwikkelaar meldt echter op zijn website (www.utrechtshuys.nl/projectamstelveen) dat hier geen sprake van is. 'Wij bouwen graag met de gemeenschap in gedachten en hebben absoluut geen zin om lelijke blokkendozen neer te zetten. De 'blokkendoos'-presentatie is echter buiten ons om een eigen leven gaan leiden en is tot onze spijt bij de raad terechtgekomen om raadsleden te overtuigen het bouwen in de 'beschermde polder' volledig te verhinderen.' Het CDA wil graag dat het college hierop reageert.

Projectontwikkelaar ’t Utrechtshuys heeft het gebied Galjoen in 2020 verworven. De locatie biedt volgens de projectontwikkelaar ‘een geweldige kans om zonder uitbreiding van het bestaande stedelijk gebied en zonder te bouwen in de Bovenkerkerpolder op korte termijn een belangrijke bijdrage te leveren aan de enorme woon/zorgbehoefte binnen de gemeente.’

De ontwikkelaar heeft verschillende overleggen gehad met ambtenaren en plannen gepresenteerd voor herinrichting van het gebied. 'Met onze schetsontwerpen laten wij zien dat het mogelijk is op deze locatie verschillende programma’s te realiseren.' Het CDA vindt het vreemd dat deze plannen niet zijn gepresenteerd bij de behandeling van het voorbereidingsbesluit. Daardoor is de gemeenteraad niet in de gelegenheid geweest om een goede afweging te maken.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.