Bijgewerkt: 28 november 2021

CDA-Amstelveen wil duidelijkheid voor WSW-ers

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
27-09-2014

Het CDA-Amstelveen wil op korte termijn duidelijkheid voor de meest kwetsbare mensen die nu nog in een beschutte omgeving werken via de Wet Sociale Werkvoorziening. De decentralisaties en de bezuinigingen hebben voor veel mensen en organisaties gevolgen. Dat geldt ook voor de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op 1 januari 2015 treedt de participatiewet in en zal er veel veranderen. De bezuiniging op de WSW is fors. De gemeenten blijven verantwoordelijk, ook financieel, voor de huidige WSW’ers.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Sandra van Engelen, raadslid van CDA-Amstelveen


AM biedt kansen

Al veel jaren is de AM Groep de uitvoerder van de WSW voor de gemeenten Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel en Amstelveen. De AM Groep is in staat gebleken om deze taak goed uit te voeren. Zowel op sociaal gebied door veel mensen aan het werk te helpen, alsook op financieel gebied als bedrijf. De AM Groep heeft aangetoond goed in staat te zijn om WSW’ers buiten de poorten van het bedrijf te verlonen, waardoor deze kwetsbare groep  nog meer kansen kreeg in de maatschappij.

Duidelijkheid

Sandra van Engelen: “Wij willen graag op korte termijn duidelijkheid hebben voor de kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt. Het CDA vindt het daarbij goed, als we op specifieke instellingen, die nu goed functioneren, kunnen vertrouwen en dat deze instellingen  waar voor hun geld leveren. Daarom lijkt het verstandig om de AM Groep voorlopig de mogelijkheid te bieden de WSW voor de 5 gemeenten te blijven uitvoeren en mensen te laten re-integreren. Bovendien: het is ook ons bedrijf.”

Het CDA heeft op dinsdag 23 september 2014 een werkbezoek naar de AM Groep gebracht en heeft zich daar laten informeren. Sandra van Engelen: “Het bezoek gaf ons veel inzichten. Wij vinden het van belang, dat naast andere organisaties de AM Groep ook een faire kans krijgt om deze belangrijke taak uit te kunnen voeren. Het gaat er tenslotte om, dat de kwetsbare mensen net als nu kansen krijgen om te werken. En vooral zichzelf te kunnen zijn, zoals één van hen het uitdrukte”. De gemeente Haarlemmermeer houdt binnenkort een raadssessie over de toekomst van de AM Groep.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS