Bijgewerkt: 3 december 2021

CDA-Amstelveen wil een omgevingsmanager bij ombouw Amstelveenlijn

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
10-11-2015

Bij de ombouw van de Amstelveenlijn moet er een direct aanspreekpunt komen voor bewoners en reizigers die te maken krijgen met gevolgen van de werkzaamheden. Het CDA-Amstelveen zal daarom tijdens de raadsvergadering van woensdag 11 november 2015 pleiten voor een omgevingsmanager.

De gemeenteraad van Amstelveen neemt morgen een belangrijke vervolgstap bij de realisatie van de ombouw van de Amstelveenlijn (lijn 51). De werkzaamheden gaan ongeveer drie jaar duren en zullen ongetwijfeld voor veel overlast zorgen. “Een omgevingsmanager is essentieel voor acceptatie van dit project. Dat hebben we ook gezien bij de aanleg van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam”, zegt CDA-woordvoerder Ferry van Groeningen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Ferry van Groeningen, gemeenteraadslid van CDA-Amstelveen


Volgens Van Groeningen werkt een omgevingsmanager als aanspreekpunt beter dan bijvoorbeeld een aparte website, of Twitter-account. “Dat is en blijft toch communicatie op afstand. We weten uit ervaring, dat bewoners en reizigers bij dergelijke ingrijpende werkzaamheden juist behoefte hebben aan iemand die op elk moment benaderd kan worden en eventueel gelijk handelend kan optreden bij klachten en vragen.” Omgevingsmanagement moet overigens niet afhankelijk zijn van één persoon. Van Groeningen “Iedereen die betrokken is bij de uitvoering van dit project, van ambtenaar tot de kraanmachinist, moet zich de impact realiseren van zijn, of haar handelen voor omwonenden en is in zichzelf een omgevingsmanager.”

Van Groeningen: “Wat we niet moeten hebben is, dat als er geklaagd wordt over overlast door ingrijpende werkzaamheden en dat het antwoord van de uitvoerder is, dat er een ontheffing verleend is. We moeten af van dit soort bureaucratische afstandelijke formaliteit.” Het CDA wil dat er tijdens Kadernota 2016 ook daadwerkelijk geld wordt gereserveerd voor een omgevingsmanager.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS