Bijgewerkt: 1 december 2022

CDA-Amstelveen wil gratis parkeren terug bij oud KPMG-gebouw

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
14-09-2010

Met de verhuizing van KPMG naar haar nieuwe kantoor is ook het weekend-parkeren kennelijk ten einde gekomen. Het CDA wil, dat dit op korte termijn in ere wordt hersteld. 'Als we iets kunnen bijdragen aan het Stadshart moeten we dat ook direct doen', aldus Ben Jonker, fractievoorzitter van CDA-Amstelveen.

Onlangs waren enkele CDA'ers, waaronder Ben Jonker en John de Die, aanwezig op een bijeenkomst van de VAD, waar bovenstaande zorg door winkeliers werd geuit. Jonker: "door veel mensen binnen en buiten Amstelveen wordt gebruikt gemaakt van de  parkeerfaciliteiten, die net buiten het Stadshart liggen. Het parkeren bij het voormalige KPMG-gebouw is daarom ook belangrijk."


Grotere kaart weergeven Parkeerplaatsen naast het oude KPMG complex aan de Burgemeester Rijnderslaan

De afsluiting van KPMG leidt tot een grotere parkeerdruk in omliggende wijken, zoals bijvoorbeeld Keizer Karelpark. Jonker: "er zijn altijd mensen die niet willen, of kunnen betalen bij bezoek per auto aan het Stadshart. Het KPMG terrein was daarom een uitkomst. Ook bij grote evenementen is dit van harte welkom."

Het CDA doet een beroep op het college van B en W om snel actie te ondernemen. Een onbekende factor is de opstelling van de huidige eigenaar. Jonker hoopt op een positieve grondhouding. "Het gebouw langs de A9 is voor veel mensen herkenbaar, en ook zakenmensen bezoeken het Stadshart per auto", aldus Ben Jonker, die zich de afgelopen jaren al vaker een belangenbehartiger heeft getoond voor de Amstelveense parkeerders.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.