Bijgewerkt: 7 december 2021

CDA-Amstelveen wil verkeerslichten Zonnestein - Rembrandtweg handhaven

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
10-03-2013

CDA-Amstelveen wil de verkeerslichten op de kruising Zonnestein - Rembrandtweg handhaven. CROW adviseert, dat een oversteek met verkeerslichten voor senioren de voorkeur heeft boven een oversteek zonder verkeerslichten.

CROW is de autoriteit in Nederland voor het ontwerpen van wegeninfrastructuur. In publicatie 309 Seniorenproof wegontwerp wordt deze advies/richtlijn gegeven. Op het ogenblik speelt de vraag, of op de kruising Zonnestein – Rembrandtweg de verkeerslichten gehandhaafd moeten worden.


Grotere kaart weergeven Verkeerslichten in de kruising Zonnestein - Rembrandtweg in Amstelveen

Door de ligging bij Nieuw Vredeveld steken daar veel senioren over. Natuurlijk kunnen in Amstelveen niet alle oversteekplaatsen van een verkeerslichtinstallatie voorzien worden, maar gelet op de aanwezigheid van Nieuw Vredeveld is het CDA van oordeel, dat in deze de aanbeveling/richtlijn van CROW opgevolgd dient te worden. Verder dient de oversteekplaats een verlaagde trottoirband te hebben, zodat er geen hoge afstap van trottoir op straat aanwezig is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.