Bijgewerkt: 2 december 2021

CDA: Amstelveense politiek weinig sympathie voor bedrijfsleven

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
15-02-2010

Groen en woningbouw zijn wezenlijke onderwerpen in de Amstelveense politiek. Maar waarom wordt in politieke discussies vaak weinig sympathie gegeven aan bedrijven en ondernemers?

Het lijkt of we ons niet realiseren, hoe belangrijk bedrijven, winkels etc. zijn in wat we voor onze woon- en leefomgeving willen realiseren. Het CDA pleit dan ook voor een sterk Amstelveen in balans. Betaald werk in de buurt is toch iets dat we graag willen? En is betaald werk ook niet de beste vorm van sociale zekerheid?

In het woningdebat van afgelopen donderdag kwam het weer eens aan de orde: waarom hebben we een KPMG gebouw in de gemeente Amstelveen eigenlijk nodig? ‘Ik vraag me wel eens af of sterk links georiënteerde partijen als bv. SP zich  wel realiseren, dat grote en kleine ondernemers in Amstelveen voor een belangrijk deel onze mogelijkheden bepalen’, aldus John de Die, kandidaat Raadslid voor het CDA.

De Die Amstelveen
(Foto CDA-Amstelveen - 2010)

John de Die, kandidaat raadslid voor het CDA-Amstelveen


Ons hoge nivo van woon- en leefomgeving is alleen mogelijk in een juiste balans en daarin passen ook Amstelveense ondernemers en hun bedrijven’, aldus de Die. ‘Terecht dat lijsttrekker Groot van het CDA hier fors stelling tegen nam in het debat’.

Ook in de huidige economische crisis is in Amstelveen het aantal banen nog gegroeid en zit Amstelveen met slechts 3% werkloosheid ver onder het landelijk gemiddelde. Dat straalt mede af van de vele acties van ons stadsbestuur  in de afgelopen jaren. Een gezonde economie schept werk in de stad en stelt daarmee zo veel mogelijk mensen in staat om mee te doen.

Werk integreert. Werk houdt de gemeente levendig en leefbaar. En ondernemers zijn belangrijk voor deze ontwikkeling. Ook daarvoor moet het gemeentebestuur goede randvoorwaarden scheppen.

Laten we het bedrijfsleven dan ook niet stigmatiseren, maar ondersteunen en gezamenlijk werken aan verdere verbeteringen: door de bereikbaarheid van de stad voor iedereen verder te vergroten, door combinaties van woningen en winkels in bestemmingsplannen mogelijk te maken, door fysiek onderwijs, onderzoek en ondernemen bij elkaar te brengen.

Door het makkelijker maken om vanuit een WW-uitkering een eigen bedrijf te starten, door mogelijkheden om thuis te werken te vergroten en bovenal door maatschappelijk verantwoord ondernemen  te stimuleren. Alleen dan zijn groen, woningbouw en bedrijfsleven pas echt in balans.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS