Bijgewerkt: 28 november 2021

CDA blij met de gemeentelijke bijdrage voor de Urbanuskerk

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
15-03-2011

Het CDA-Amstelveen heeft zich vorig jaar sterk gemaakt voor extra geld voor de renovatie van monumenten, zoals kerken, molens en buitenplaatsen. Aan die wens is het college tegemoet gekomen door uit het Duurzaamheidsfonds eenmalig 30.000 euro voor dat doel ter beschikking te stellen. Dat bedrag is in de begroting opgenomen.

urbanus Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Midden in de grote zaal van de St. Urbanuskerk staat een hoogwerker


Het CDA is blij dat de gemeente bereid is om van genoemd bedrag 15.000 euro te doneren aan de renovatie van de St. Urbanuskerk te Bovenkerk. Deze kerk, die stamt uit 1875 naar een ontwerp van de beroemde architect Pierre Cuijpers, is een rijksmonument en is een van de markantste en meest beeldbepalende gebouwen van Amstelveen.

Met name de fundering van deze kerk bevindt zich in zeer slechte staat en dient vervangen te worden. Voor de renovatie van de St. Urbanuskerk is in totaal een bedrag van circa 2,6 miljoen euro benodigd. Het CDA vindt het een goede zaak, dat de gemeente het behoud van haar cultureel erfgoed een warm hart toedraagt en in navolging van het Rijk (circa 633.000 euro) en de provincie (circa 632.000 euro) financieel haar steentje aan deze renovatie wil bijdragen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS