Bijgewerkt: 6 december 2021

CDA-motie voor extra geluidswerende maatregelen rijksweg A9

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
05-11-2013

De CDA-fractie in de Amstelveens gemeenteraad zal tijdens de raadsvergadering van woensdag 6 november 2013 een motie indienen die het college van B en W oproept de beschikbaarheid van een budget van 5 miljoen euro voor extra geluidswerende maatregelen bij de verbreding van de snelweg A9 zeker te stellen.

Janssen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Geert Janssen, raadslid van CDA-Amstelveen


De motie beoogt veilig te stellen, dat de Staat dit budget beschikbaar houdt, ongeacht het type (bovenwettelijke) geluidswerende maatregel, dat getroffen wordt. De motie roept het college van B en W op zich te blijven inspannen richting het Ministerie om te voorkomen, dat Amstelveen straks zelf voor deze kosten opdraait. De advocaat van de gemeente adviseerde ook om een bevestiging van het Ministerie te krijgen, maar tot op heden is dat niet gelukt.

Indiener van de motie is CDA-raadslid Geert Janssen: ‘Het CDA vindt het belangrijk, dat er extra, bovenwettelijke geluidswerende maatregelen worden getroffen ook als de huidige oplossing die daarvoor staat, namelijk horizontale geluidschermen, niet in die vorm mogelijk blijkt te zijn en hoopt, dat met deze motie de kans, dat dat daadwerkelijk plaatsvindt te vergroten.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.