Bijgewerkt: 14 augustus 2022

CDA organiseert regionale bijeenkomst voor de tuinbouw

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
19-01-2010

Op 29 januari 2010 wordt u van harte uitgenodigd door de CDA-Statenfractie Noord-Holland, het CDA-Amstelveen, het CDA-Aalsmeer, het CDA-Haarlemmermeer en het CDA-Uithoorn voor een bijeenkomst voor een duurzame en succesvolle tuinbouw. De bijeenkomst vindt plaats in het Congrescentrum in Amstelveen, Sandbergplein 1. Inloop is vanaf 15.30 uur, het programma begint om 16.00 uur en zal eindigen om 18.30 uur.

Sprekers zijn Jan-Willem Groot, lijsttrekker van de afdeling Amstelveen, Jaap Bond, gedeputeerde Economische Zaken en voorzitter van de Greenport Aalsmeer en de CDA-lijsttrekkers van de afdelingen Aalsmeer, Haarlemmermeer en Uithoorn. Graag gaan we met u in discussie over de kansen voor de tuinbouw en de woningbouw, na afloop is er gelegenheid voor het drinken van een borrel en om te netwerken.

Het CDA wil de tuinbouw ondersteunen in deze zware economische tijden. De tuinbouwsector is van groot belang voor de regionale en nationale economie. Bovendien biedt de tuinbouwsector veel mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie en het verminderen van de CO2 uitstoot.

Het CDA wil een regionaal warmtenet in de Noorder Legmeerpolder aanleggen. Dit warmtenet moet gevoed worden door aardwarmte. Hierdoor heeft de tuinder geen gas meer nodig en is men niet afhankelijk van de gasprijzen.

De energie kan geleverd worden aan de woningen zodat er financieel voordeel voor de tuinders en bewoners te behalen is. Door de koppeling tussen de woningbouw en tuinbouw ontstaat een zeer duurzame wijk. Het CDA wil aantakkingen van het warmtenet onderzoeken met PrimAviera in de Haarlemmermeer, de bloemenveiling in Aalsmeer-Uithoorn en de Iepenlaan in Uithoorn. Kortom, het CDA gaat voor een duurzame en succesvolle tuinbouwsector!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.