Bijgewerkt: 24 februari 2024

CDA reageert op uitlatingen GroenLinks inzake kinderpardon

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
14-02-2012

Naar aanleiding van een eerder bericht op Amstelveenweb, reageert CDA-Amstelveen fractievoorzitter Ben Jonker, op uitlatingen van raadslid en indiener van de motie Axel Boomgaars van Groen Links. In zijn bijdrage stelde hij, dat bij het CDA Amstelveen geen plaats zou zijn voor menselijkheid in de discussie rond het kinderpardon.

Reactie:

CDA fractievoorzitter Ben Jonker hecht er aan te reageren op berichten in de lokale pers naar aanleiding van het raadsdebat over het zogenoemde kinderpardon voor minderjarige asielzoekers. Dit debat vond afgelopen woensdag 8 februari 2012 in de gemeenteraad plaats. Groen Links diende een motie in, dat steun moet geven aan het initiatief wetsvoorstel van PvdA en CU in de Tweede Kamer, waarin gevraagd wordt om een generaal pardon voor minderjarige asielzoekers.

jonker Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Ben Jonker, fractievoorzitter van CDA-Amstelveen


Hoewel Groen Links in de voorbereiding van deze motie aangaf hier geen partijpolitiek statement van te willen maken, verscheen op het Amstelveenweb en op Dichtbij.nl de volgende interpretatie van Groen Links raadslid en indiener van de motie Axel Boomgaars van de bijdrage van het CDA aan het debat:

Citaat: 'CDA-fractievoorzitter Jonker gaf aan, dat er bij hem geen plaats was voor een discussie over menselijkheid. Daar gaan je wenkbrauwen behoorlijk van fronzen, maar uiteindelijk is GroenLinks hartstikke blij, dat we in een rechts Amstelveen dit sociale geluid laten horen voor asielkinderen hier en elders.' zegt Axel Boomgaars (einde citaat.)

Ben Jonker in een reactie: 'Het CDA is geen voorstander van een Algemeen pardon, maar vindt, dat elk geval individueel bekeken moet worden. Overigens heeft het CDA zich tijdens de discussie in de Raad afgevraagd, waarom wij kinderen gedurende gemiddeld 10 jaar de lagere school en  middelbare school laten volgen, een opleiding geven, laten inburgeren, sociale contacten laten leggen en Nederlands leren en dan terugsturen. Nederland komt mensen tekort vanwege de pensionering van de geboortegolf.'

Volgens het CDA Amstelveen is dat de omgekeerde wereld. Waar Den Haag verantwoordelijk is voor deze regelgeving, dient dit ook landelijk opgelost te worden en kan dit helaas niet lokaal. Aan dit standpunt is niets onmenselijks.

Het ontgaat het CDA Amstelveen, waarom GroenLinks bij monde van raadslid Axel Boomgaars meent het CDA deze woorden in de mond te moeten leggen ontgaat het CDA Amstelveen volledig bij dit belangwekkende onderwerp.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.