Bijgewerkt: 2 december 2021

CDA realiseert nu al punten uit haar verkiezingsprogramma

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
01-12-2009

Het CDA verkiezingsprogramma staat vol brandende ambities voor Amstelveen, maar de afgelopen weken werden enkele van deze ambities al vervuld: eerst de subsidie voor een tweede Boodschappenplusbus, nu ook drugsvrije jongerencentra.

De BoodschappenPlusBus had al langer de aandacht van de ChristenDemocraten. Vorig jaar werd al een incidentele subsidie voor een tweede bus vrijgemaakt, maar nu dus structureel. Marga van Herteryck: “Voor de oudere Amstelvener die wat moeilijker zelf boodschappen doet is de BoodschappenPlusBus een uitkomst. Naast de praktische voordelen spreekt ons ook het sociale aspect erg aan. Als je alleen bent als oudere en ook nog lastig de deur uitkomst, dan helpt de BoodschappenPlusBus om nog eens contacten op te doen. Dit is ook wat ouderen zelf zo waarderen aan de bus.”

Herteryck Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Marga van Herteryck, woordvoerder voor cultuur, sport, recreatie en jeugd van het CDA-Amstelveen


Waar de ouderen een steuntje krijgen, was het CDA juist op kruistocht tegen jongerencentra waar het àl te gezellig werd. Het was het CDA al langer een doorn in het oog dat op scholen er een streng anti-drugs beleid heerst, maar de gemeentelijke jongerencentra een oogje dichtknijpen voor het blowen. Afgelopen week ging het college van B&W en de welzijnsorganisatie Cardanus over stag, en gaat het blowen verbieden. Ben Jonker is in zijn nopjes: “We hebben altijd volgehouden dat blowen op jongerencentra voor niemand goed is. Dat zien we nu bevestigd in de draai van het college.”

Er is slechts 1 verliezer binnen de geledingen van het CDA, en dat is de partijvoorzitter die nu al zijn verkiezingsprogramma moet aanpassen. Jos Groot “dat is een last die ik met vreugde draag. Ik moet even bijkomen van de overdaad aan reeds gerealiseerde speerpunten, maar het sterkt ons in de overtuiging dat we op de goede weg zijn. Ik hoop dat mijn achternaam en die van onze lijsttrekker (eveneens Groot, red.) mogen slaan op het te behalen zetelaantal in maart 2010.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS