Bijgewerkt: 4 maart 2024

CDA wil een A9-school

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
23-02-2010

Het CDA wil werk(leerling-)plaatsen creëren voor jonge werknemers uit Amstelveen en omstreken bij de ondertunneling van de A9 door Amstelveen. De toegenomen werkloosheid bij jongeren is een serieuze zorg en maatschappelijke aanbesteding via een dergelijke A9-school kan een flinke impuls geven.

 Werkervaring is vaak cruciaal in het vinden van een passende baan. Voor de werkgelegenheid biedt de ondertunneling van de A9 een uitgelezen kans om werk(leerling-) plaatsen te creëren voor jongeren. Het CDA wil dan ook harde afspraken maken met bedrijven over een dergelijke A9-school: "Onze zorg is de toegenomen werkloosheid onder de jeugd.

Het uitgangspunt van maatschappelijke aanbesteding biedt de jongeren uit Amstelveen en de regio kansen op werkervaring en laat zien dat gemeente en bedrijfsleven zich inzetten voor opleiding en werk voor jongeren", aldus wethouder en CDA- lijsttrekker Jan-Willem Groot.

Bij de aanleg van de A2 in Maastricht is het uitgangspunt van een dergelijke ‘social return’ bij de aanbesteding succesvol gebleken. Het heeft geleid tot 75 leerwerkplaatsen gedurende de uitvoering van het project.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.