Bijgewerkt: 8 december 2021

CDA wil geen betaald parkeren in buurten rond Stadshart

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
13-12-2011

Het college van B en W van Amstelveen wil de komende tijd onderzoeken, of er in het vergunninggebied rond het Stadshart betaald parkeren ingevoerd kan worden. Het CDA ziet hier bij voorbaat al niets in.

De voorstellen van het college staan in het kader van het nieuwe parkeerbeleid, wat op een nieuwe leest geschoeid wordt. Zo wordt er ingezet op een groter gebruik van internet en mobiele applicaties om betaald parkeren makkelijker en klantvriendelijker te maken. Die voorstellen worden toegejuicht door de Christen democraten.

jonker Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Ben Jonker, fractievoorzitter van CDA-Amstelveen


Maar over één punt in de voorstellen vallen zij. Fractievoorzitter Ben Jonker: “Het college wil kijken, of het zinvol en haalbaar is om het parkeren te fiscaliseren. Hierdoor kan dan in elk vergunninggebied geparkeerd worden. Niet alleen door bewoners en bezoekers, maar door iedereen die een kaartje koopt bij een in elke straat te plaatsen parkeermeter.”

Het CDA beantwoordt de vraag naar “zinvol en haalbaar” direct al met “nee”. Jonker: “Voor gebieden als de Schilderswijk en de Meander, waar toch al een tekort aan parkeerplaatsen is, ontstaat bij betaald parkeren een ongewenste situatie, waarbij bewoners en hun bezoekers geen parkeerplaats meer kunnen vinden.

Weliswaar komt er meer geld binnen, omdat er een betere benutting van de parkeerplaatsen komt, maar er moet aanzienlijk geïnvesteerd worden in parkeermeters (€ 15.000 per meter). Het CDA had liever gezien, dat het College eerst een globaal onderzoek gedaan had in plaats van een concreet plan op te stellen.”

Het voorstel van het college zal eerst ter inspraak worden gelegd aan bewoners en belanghebbenden. Pas daarna volgt een definitief besluit over het “nieuwe parkeren” in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.