Bijgewerkt: 25 juni 2024

CDA wil opleiding VTOC Fokker behouden voor regio

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
08-09-2012

Maandag 3 september 2012 bezocht een delegatie van CDA wethouders uit deze regio, onder andere met wethouder Jan-Willem Groot en kandidaat Kamerlid Michel Rog van het CDA, het Vak Technische OpleidingsCentrum (VTOC) Fokker Aalsmeer.

VTOC Fokker geeft Mbo-onderwijs en is de enige opleiding voor onderhoudsmonteur voor vliegtuigen en helikopters in Nederland die aan de strenge Europese EASA regels voldoet. Tijdens het bezoek gaf de directeur Van Grieken aan, dat hij de financiering voor de opleiding niet rond heeft en 1e jaars leerlingen moest weigeren voor dit opleidingsjaar. Michel Rog is vijfde op de CDA kandidatenlijst voor de 2e Kamer en wil de Fokker Vakschool voor de regio, maar ook voor de BV Nederland, behouden.

Fokker Amstelveen
(Bron CDA Amstelveen - 2012)

Geheel links wethouder Jan-Willem Groot (CDA) en de vijfde van links Michel Rog, kandidaat Kamerlid van het CDA tussen de wethouders van Aalsmeer en van de schoolleiding


Michel Rog: ’Ik ga dit zo snel mogelijk met de Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt bespreken.’ Wethouder EZ Ad Verburg van Aalsmeer: ‘Ook Jan-Willem Groot van Amstelveen en Steffe Bak van Haarlemmermeer en het College van B en W van gemeente Aalsmeer kennen het belang van deze school.

Wij gaan daarom een gezamenlijke brief schrijven aan de minister dat deze opleiding en know-how onmisbaar is voor de regio en Nederland. In 2016 heeft Nederland 160.000 technici nodig door de vergrijzing. We moeten nu investeren in kennis, opleidingen en innovatie. Ook moet de opleiding dicht bij Schiphol blijven, zodat de leerlingen het geleerde in praktijk kunnen brengen.”

VTOC Fokker wil graag samenwerken met andere Mbo-opleidingen, of zelf een ROC status krijgen als mbo-vakschool, maar het ministerie van Onderwijs geeft maar geen duidelijkheid over de aanvraag. De resultaten van de school liggen ver boven het gemiddelde met slagingspercentages boven de 80 %.

Het opleidingscentrum hoopt de opleiding volgend jaar te kunnen hervatten. Maar dan moet er uiteraard wel duidelijkheid over de financiering komen. Directeur Martin van Grieken: ’Daarom waardeer ik de inzet van de wethouders en kandidaat kamerlid Michel Rog zeer. Het gevaar is, dat de VTOC Fokker anders noodgedwongen naar Azië moet verhuizen.

Daar is in de luchtvaartsector heel veel vraag naar gediplomeerde monteurs. Maar het zou onbegrijpelijk zijn als de overheid en het bedrijfsleven zo’n mooie bedrijfstak niet in stand zou houden. En dat, terwijl Nederland nu en in de toekomst zit te springen om kwaliteitstechnici!’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.