Bijgewerkt: 5 december 2022

CDA wil zakkenrollerij op tramlijn 5 snel aanpakken

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
23-10-2012

Het CDA-Amstelveen is enorm geschrokken van de berichten in het Parool van 9 oktober 2012 en het Amstelveens Nieuwsblad van 17 oktober 2012, dat de onder veel Amstelveners geliefde tramlijn 5 van alle tramlijnen in Amsterdam het hoogste scoort op het gebied van zakkenrollerij en diefstallen.

Tramlijn 5 heeft  de zeer twijfelachtige eer om de diefstallen-ranking  in de hoofdstad te mogen aanvoeren en dat is niet alleen zeer vervelend voor de slachtoffers, maar tast ook het algemene veiligheidsgevoel  aan.

tram 5 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Tram 5 neemt de bocht op de Beneluxbaan richting Stadshart Amstelveen


Het CDA wil, dat de reizigers weer zo snel mogelijk met een veilig gevoel met tramlijn 5 naar bijvoorbeeld  het werk, school, het Stadshart of het Concertgebouw kunnen gaan. Zeker nu het gezien de berichten kennelijk om een vaste groep zakkenrollers blijkt te gaan, moet volgens het CDA een spoedige en adequate aanpak van dit probleem mogelijk zijn.

Daarom gaat het CDA het college vragen om hier vanuit oogpunt van handhaving hoge prioriteit aan toe te kennen door bij het GVB aan te dringen op de spoedige inzet van een vaste conducteur, of door de plaatsing van camera’s.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.