Bijgewerkt: 16 augustus 2022

CU-Amstelveen: dienstbaar, duurzaam en dynamisch

Nieuws -> Politiek

Bron: ChristenUnie-Amstelveen
26-01-2010

De ChristenUnie heeft op maandag 25 januari 2010 in café Du Monde in het Stadshart de aftrap gegeven van haar verkiezingscampagne. Lijsttrekker Jacqueline Koops presenteerde vol enthousiasme het programma van de ChristenUnie, dat zich laat typeren met de begrippen dienstbaar, duurzaam en dynamisch.

In dit programma is er veel aandacht voor ouderen en fietsers, hetgeen speerpunten van de partij worden bij de komende verkiezingen. Zo wil de partij seniorenroutes voor ouderen maken en wat de fiets betreft, wenst zij onverkorte uitvoering van de Nota Fiets. Met name aan het onderhoud van fietspaden schort het één en ander.

CU Amstelveen
(Foto CU-Amstelveen - 2010)

Piet Rietveld in gesprek met Jacqueline Koops in het restaurant Du Monde


De ChristenUnie is verder in toenemende mate kritisch over de mogelijke doortrekking van de N/Z-lijn en is een uitgesproken tegenstander van een golfbaan in één van de Amstelveense polders. Ook vindt de partij dat het Stadshart goed moet worden ontsloten in de nieuwe plannen met de A9. Als enige partij doet de ChristenUnie ook bezuinigingsvoorstellen, hetgeen gelet op de financiële situatie van de gemeente de komende jaren overduidelijk nodig zal zijn. De partij wenst dan aan de cultuursector minder geld te besteden.

CU Amstelveen
(Foto CU-Amstelveen - 2010)

Edith van Driel, Jacqueline Koops en Martijs Hoefakker bekijken het partijprogramma van CU-Amstelveen


Na afloop van de presentatie zijn de gemeenteraadskandidaten geïntroduceerd. Bert de Pijper (op nr. 2) is reeds jarenlang politiek secretaris van de partij en in het dagelijks leven jurist en auteur van juridische naslagwerken. Aad Horst (nr. 3) is econoom van huis uit en directeur van een HR-bureau te Amstelveen. Robert Varekamp (nr. 4) is momenteel burgerlid van de commissie Burgers & Samenleving voor de ChristenUnie en op nr 5 staat Martijs Hoefakker, die als landschapsinrichter burgerlid is van de commissie A9 voor de ChristenUnie.

CU Amstelveen
(Foto CU-Amstelveen - 2010)

De leden van ChristenUnie-Amstelveen


De ChristenUnie hoopt bij de komende verkiezingen drie zetels te halen. Op dit moment heeft de partij slechts één zetel, die echter succesvol wordt ingenomen door lijsttrekker Jacqueline Koops.

Kandidaten voor de ChristenUnie

Jacqueline Koops (1970). Jacqueline is getrouwd met Stephan en samen wonen zij sedert 2001 in Amstelveen, eerst in de wijk Bankras en nu in Bovenkerk-Zuid. In het dagelijks leven is Jacqueline advocaat bij een advocatenkantoor in Amsterdam. Haar passie is arbeidsrecht. Grote arbeidsrechtelijke vraagstukken interesseren haar bovenmate. Ook arbeidsmarktpolitiek boeit haar.

CU Amstelveen
(Foto CU-Amstelveen - 2010)

Jacqueline Koops
Sedert maart 2006 is Jacqueline raadslid voor de ChristenUnie in de Amstelveense gemeenteraad. Zij schittert daar als één-vrouws-fractie. Niettemin is haar invloed zeker aanwezig in de Amstelveense politiek. Jacqueline is niet bang om een zeer eigen ChristenUnie geluid laat horen, waarbij respect en hoffelijkheid naar de ander altijd aanwezig zijn.

In het debat kan zij rake klappen uitdelen, maar evengoed kan zij op strategische punten de samenwerking zoeken met andere partijen. Jacqueline is als lijsttrekker een aansprekende persoonlijkheid: jong, strijdbaar, behendig en uiterst gedreven.

Bert de Pijper (1954). Bert is sinds 1974 inwoner van Amstelveen, het moment dat hij rechten ging studeren aan de Vrije Universiteit. Bert is bijna dertig jaar getrouwd met Adrie en vader van drie dochters. Hij heeft jarenlang gewerkt als jurist bij het UWV. Vorig jaar heeft Bert de stap gemaakt naar het zelfstandig ondernemerschap en dat bevalt hem uitstekend.

CU Amstelveen
(Foto CU-Amstelveen - 2010)

Bert de Pijper


Hij is freelance auteur voor juridische naslagwerken op het brede terrein van sociale verzekeringen. Op die gebieden heeft hij ook een adviespraktijk en is docent voor cursussen. Bert is al vele jaren oudste in de Amstelveense CAMA-Gemeente. Daarnaast hij voorzitter van de zendingsorganisatie CAMA Zending. Voorts wordt hij veelvuldig gevraagd voor bestuurstaken, zowel voor landelijk als internationaal georiënteerde bestuursfuncties. Bert heeft de afgelopen vier jaar de fractie ondersteund als politiek secretaris.

Kenmerkend voor Bert is zijn buitengewoon scherp analytisch inzicht en zijn vermogen om moeiteloos snel veel informatie tot zich te nemen. Feilloos weet hij de juiste zaken van elkaar te scheiden en andere zaken op punten weer te verbinden. Daarnaast is Bert een betrouwbare, loyale, bescheiden, maar principieel overtuigde man. Als tweede man op de lijst is Bert een zeer welkome kandidaat.

Aad Horst (1950). Sinds 1973 is Aad inwoner van Amstelveen, begonnen op Uilenstede en inmiddels al jarenlang wonende te Bovenkerk. Aad studeerde economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en heeft daarnaast zijn MBA in Amerika (Rochester) gehaald. Na een ruime bancaire werkervaring heeft Aad in 1997 het HR-bureau Topview (recruitment en coaching) opgericht en is als directeur daaraan verbonden.

CU Amstelveen
(Foto CU-Amstelveen - 2010)

Aad Horst


Aad is getrouwd met Marie-Louise en zij hebben samen twee dochters die in Amstelveen naar school gaan. Aad is een netwerker pur sang. Als iemand die zeer geïnteresseerd is in mensen is het zijn passie mensen tot hun doel te laten komen. Kenmerkend voor hem is het gemak waarmee hij met alle lagen van de bevolking een klik heeft.

Aad staat bekend als iemand die goed kan analyseren en is als zodanig op velerlei gebied een goede adviseur. Aad is actief in diverse christelijke organisaties en bezoekt elke zondag met zijn gezin CrossRoads te Amstelveen, een internationale kerk met wekelijks meer dan 1.500 bezoekers.

Robert Varekamp (1944). Amstelvener in hart en nieren. Robert werd in Bristol (V.K.) geboren en is enkele jaren in Engeland opgegroeid, waarna hij op zijn derde naar Amstelveen kwam. Hij studeerde wiskunde (met als bijvak sterrenkunde) aan de Gemeente Universiteit te Amsterdam.

CU Amstelveen
(Foto CU-Amstelveen - 2010)

Robert Varekamp


Met enige tussenpozen heeft Robert Amstelveen sedertdien niet meer verlaten. Robert heeft drie kinderen en zes kleinkinderen en is al meer dan 40 jaar getrouwd met zijn Jenny. Na een bewogen leven is Robert inmiddels gepensioneerd, maar hij heeft het drukker dan ooit als oprichter/directeur van de stichting Christian Prison Ministeries (Nederland), een christelijke organisatie, die wereldwijd hulp biedt aan (ex-)gevangenen en/of hun gezinnen. Robert heeft dan ook een flink deel van zijn werkzame leven in Afrika, Azië en Zuid-Amerika doorgebracht.

Robert is lid van een aan de V.N. adviesgevende organisatie (Penal Reform International) en kan bogen op een groot internationaal en gerespecteerd netwerk. Daarnaast is Robert directeur van een exportbedrijf in Nederland en een handelsmaatschappij in Liberia. Robert heeft een groot hart voor de minderbedeelden in deze samenleving en staat altijd op de bres voor mensen in moeilijkheden.

Robert is voor de ChristenUnie burgerlid van de commissie Burgers & Samenleving van de gemeente Amstelveen, waarin hij op zijn eigen nuchtere wijze opkomt voor de belangen van minderbedeelden.

Martijs Hoefakker (1980). Martijs is met zijn vrouw Dianne in 2006 in Amstelveen komen wonen. Inmiddels zijn zij de trotse ouders van een zoontje. Martijs heeft Tuin- & Landschapsinrichting gestudeerd in Velp. Sinds 2004 is hij werkzaam bij Yacht Amsterdam en gedetacheerd bij verschillende opdrachtgevers.

CU Amstelveen
(Foto CU-Amstelveen - 2010)

Martijs Hoefakker


Sedert enige tijd is Martijs werkzaam bij de gemeente Zaanstad, waar hij van binnenuit kennis neemt van het reilen en zeilen van een gemeente. Martijs is namens de ChristenUnie burgerlid van de commissie A9, een functie die hem op het lijf staat geschreven als deskundige op het gebied van gebiedsontwikkeling. Martijs is gefascineerd door alles wat met water, grond, bodem en milieu te maken heeft.

Zijn liefde ligt voorts in ICT, met het grootste gemak beheert hij de website van de ChristenUnie Amstelveen. Kerkelijk bevindt hij zich in gereformeerd vrijgemaakte hoek. Met enthousiasme zet hij zich in voor de Amstelveense Stadshartkerk.

6. Simcha Looijen

7. Glenda Gonzales

8. Erik van Dijk

9. Judith Mentink - de Pijper

10. Dianne Hoefakker - Laanstra

11. Edith van Driel - Botineau

12. Henk Stoffels

13. Piet Rietveld

14. Anne van der Kooij

15. Daniël Klaassen

16. Marjoke van Wingerden

17. Agaath Brugman - Kooij

18. Jur van Driel

19. Stephan KoopsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.