Bijgewerkt: 28 november 2021

CU-Amstelveen wil voor de minima geen eigen bijdrage in nieuwe Wmo

Nieuws -> Politiek

Bron: ChristenUnie-Amstelveen
29-09-2014

Deregulering, minder regels, dat is de insteek van het nieuwe college. “Maar het nieuwe college zadelt minima juist op met méér regels”, stelt de ChristenUnie-Amstelveen in een persbericht. “En verschaft zichzelf daardoor ook dubbel meer werk.”

Aan het woord is Jacqueline Koops, fractievoorzitter van de ChristenUnie: 'Vanavond beslist de gemeenteraad over het nieuwe Wmo-beleid. Daarin heeft het college voorgesteld om niet langer mensen met een zeer beperkt inkomen vrij te stellen van een eigen bijdrage. Iedereen gaat dus nu een eigen bijdrage in de Wmo betalen. Maar volgens Koops kunnen de laagste inkomens dat vaak niet betalen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jacqueline Koops, fractievoorzitter van de ChristenUnie-Amstelveen


Koops: “Voorgesteld wordt, dat mensen met een zeer laag inkomen bijzondere bijstand mogen aanvragen als ze de eigen bijdragen niet kunnen betalen. Maar wij willen niet, dat het college omslachtige handelingen voorstelt in het nieuwe Wmo-beleid. Immers, dan moet tot twee maal toe de hoogte van het inkomen worden bekeken, namelijk eerst door het CAK en dan nog een keer door de gemeente bij het aanvragen van bijzondere bijstand. Dat is dus dubbel doen.

En voor het aanvragen van bijzondere bijstand moet men bewijsstukken overleggen, dat het inkomen en vermogen inderdaad laag is. Dat vergt een heleboel van een burger. Vervolgens moet de gemeente dat inkomen en vermogen gaan berekenen. En dan nog de bijzondere bijstand vaststellen. Dat is heel bureaucratisch en omslachtig. Ik zou zeggen: Dereguleer, ook in minimabeleid. Dus leg voor de laagste inkomens geen eigen bijdrage op.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS