Bijgewerkt: 28 november 2021

CU vragen over plastic afval op de weg tijdens harde wind

Nieuws -> Politiek

Bron: ChristenUnie-Amstelveen
07-01-2012

ChristenUnie-Amstelveen stelt haar vragen aan het College van Amstelveen over plastic afval op de weg tijdens harde wind, of storm

Onderwerp: Schriftelijke vragen ex artikel 33 RvO

Geacht college,

Amstelveen heeft een afvalophaalsysteem, waarbij het plastic afval in zakken, eens in de vier weken wordt opgehaald. De losse afvalzakken moeten op de daarvoor bestemde plaatsen langs de weg worden gezet. In het verleden zijn er regelmatig geluiden geweest dat deze zaken over de weg kunnen gaan waaien.  

Deze geluiden zijn de afgelopen week nog sterker geworden, nu we in Nederland met harde wind en storm te maken hebben kregen. De met plastic gevulde afvalzakken gingen door de storm over straat zwerven. Niet alleen in Amstelveen is dit een probleem, ook in andere gemeenten is men tegen dit probleem aangelopen.  

Inmiddels wordt gedacht over een oplossing. Een mogelijk oplossing wordt gepresenteerd op de website. Dit betreft de oplossing met de zogenaamde “Kroonring” van GBO DESIGN.

pijper Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Bert de Pijper, fractievoorzitter van CU-Amstelveen


Het gaat hier om een soort “halsband” met haakjes, die om lantaarnpalen past en waar volle zakken aan kunnen worden gehangen. De kroonring is van roestvrij staal met kunststofknoppen. De ring zit niet in de weg bij onderhoud aan de lichtmast, is vandalismebestendig en is in verschillende diameters te maken, zodat hij om elke lantarenpaal past. Er kunnen 24 volle zakken aan een ring worden gehangen. De gemeente Ridderkerk test  sinds deze week enkele prototypes uit van de kroonring. De fractie van de ChristenUnie heeft de volgende vragen aan het college.

-Wil het college onderzoeken, of dit idee ook voor Amstelveen een oplossing zou kunnen bieden om het probleem van de over straat zwervende plastic afvalzakken te voorkomen?

-Kan het college een inschatting maken van de kosten die met plaatsing van kroonringen in Amstelveen zijn gemoeid?

-Op welke termijn zou dit idee in Amstelveen kunnen worden ingevoerd?

Namens de fractie van de ChristenUnie, Bert de PijperAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS