Bijgewerkt: 21 februari 2024

Centrum Infectieziektebestrijding open

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Min VWS
22-03-2006

Minister Hoogervorst heeft vandaag het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb) officieel geopend. Het CIb coördineert de strijd tegen mondiale infectieziekten als SARS en vogelgriep.

Hoogervorst: ‘Het bestaan van levensbedreigende en grote infectieziektes is een realiteit waar we continu op bedacht moeten zijn. En op het moment dat zo’n ziekte zich aandient, moeten we weten hoe te handelen. Dat is iets wat niet op gemeentelijk niveau te organiseren is.’

De minister zei verder dat het voor iedereen in Nederland langzaam maar zeker duidelijk zal worden dat het CIb dé belangrijkste coördinerende instelling is als het om infectieziekten gaat. Daarom is ook de voorlichting en de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma bij dit centrum ondergebracht.

Het CIb - dat al een jaar in bedrijf is - levert landelijke draaiboeken bij een uitbraak en onderhoudt contacten met ministeries, gemeenten, onderzoekers en internationale organisaties. Bij het CIb werken 250 mensen. Verwacht wordt dat de organisatie nog zal groeien. Roel Coutinho, voormalig directeur van de GGD Amsterdam, is aangesteld als directeur. De minister blijft bestuurlijk verantwoordelijk. Ook wetgeving en financiering van het centrum blijven taken van VWS.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.