Bijgewerkt: 2 december 2021

ChristenUnie-Amstelveen blij met drugsvrij beleid

Nieuws -> Politiek

Bron: CU-Amstelveen
24-11-2009

Per 1 januari 2009 komt er een nieuw drugsbeleid in de Amstelveense jongerencentra. Vanaf die datum mag daar niet meer geblowd worden. Cardanus, politie en de gemeente hebben daartoe met elkaar afspraken gemaakt. Dat werd afgelopen vrijdag bekend gemaakt aan de gemeenteraad.

De ChristenUnie liet weten, dat zij erg blij is met deze maatregel. In juni 2008 heeft zij nog een amendement met die strekking ingediend, maar andere partijen waren bang, dat als men blowen zou verbieden in jongerencentra, er dan meer overlast op straat zou komen.

Koops Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Mr Jacqueline Koops-Scheele raadslid en fractievoorzitter van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Amstelveen


Een paar maanden later bleek uit een deskundigenrapport, dat het beter is om drugs en roken te verbieden in jongerencentra en dat deze centra geen oplossing zijn voor overlast. Jacqueline Koops van de ChristenUnie: “Ik ben blij dat eindelijk ook het college, Cardanus en de politie tot dit inzicht zijn gekomen. Op deze wijze wordt het jongerencentrum ook toegankelijk voor andere jongeren.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS