Bijgewerkt: 8 december 2021

ChristenUnie-Amstelveen is kritisch over 'kennisreis' van wethouder Brandes naar Peru

Nieuws -> Politiek

Bron: ChristenUnie-Amstelveen
09-03-2015

In de commissievergadering Algemeen Bestuur en Middelen van afgelopen donderdag 5 maart 2015 heeft de ChristenUnie kritische vragen gesteld over de reis van wethouder Jeroen Brandes (PvdA) naar Peru. Volgens een brief van B en W betrof de reis van Brandes "kennisuitwisseling op het gebied van jongerenparticipatie". De ChristenUnie vroeg zich hardop af, of het nou wel nodig was zo ver en zo duur te reizen voor deze kennisuitwisseling.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jacqueline Koops, fractievoorzitter van de ChristenUnie-Amstelveen


"Pak de telefoon"

Jacqueline Koops, fractievoorzitter van de ChristenUnie-Amstelveen was niet onder de indruk van nut en noodzaak van de reis van Brandes. Haar redenering was om eerst eens in Nederland informatie uit te wisselen op het gebied van jongerenparticipatie. "Ga bijvoorbeeld eens kijken in Veenendaal, daar hebben ze een jongerenraad, of wissel elders in het land kennis uit. Of pak de telefoon, of verkrijg internationale kennis via email. Maar hoogstpersoonlijk naar Peru afreizen en daar een week verblijven om kennis uit te wisselen over jongerenparticipatie, dat vindt de ChristenUnie niet getuigen van goed bestuur. Wij kunnen ons niet vinden in deze reis." 

Koops: "De buikriem moet steeds strakker. Komende jaren moeten we als gemeente Amstelveen drie miljoen euro per jaar bezuinigen. Hoe verantwoord je dan een dergelijke uitgave? En als er een subsidiepotje is: De ChristenUnie is wars van het opmaken van subsidies. Ook dat is immers gemeenschapsgeld en daar moeten we óók prudent mee omgaan. Kortom, wij twijfelen aan nut en noodzaak van deze reis en vinden de uitgave onverantwoord." Jaarlijks besteedt de gemeente Amstelveen ongeveer 330.000 euro aan internationale betrekkingen, waaronder ook internationale kennis uitwisseling.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.