Bijgewerkt: 1 april 2023

ChristenUnie-Amstelveen is verbaasd over de 'Motie zwemwater Poel'

Nieuws -> Politiek

Bron: ChristenUnie-Amstelveen
18-07-2016

Met stijgende verbazing heeft de fractie van de ChristenUnie de motie 'zwemwater Poel', die tijdens de gemeenteraadsvergadering van 13 juli 2016 werd ingediend door VVD, D66, BBA en PvdA (coalitiepartijen) gelezen. “Het blijkt, dat van het water van de Poel de komende jaren nog geen zwemwater is te maken. Om die reden moet er nu een “zwembadje” op een drijvend ponton in de Poel komen, waarin maar 25 personen tegelijk kunnen zwemmen. Dit project kost al ca. € 755.000 + € 75.000 extra, omdat de totstandkoming van het zwembad op forse problemen stuit.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Bert de Pijper fractievoorzitter van ChristenUnie-Amstelveen


Om die reden hebben VVD, D66, BBA en PvdA bedacht, dat er toch nog maar eens een onderzoek moet plaatsvinden om van het water in de Poel zwemwater te kunnen maken. Een onderzoek, dat weer veel geld kost. Waar zijn deze partijen nu mee bezig? Wellicht zou het goed zijn, dat de coalitiepartijen bij het college aandringen om het heilloze voorstel van het zwembad op ponton, terug te nemen, aldus Bert de Pijper, fractievoorzitter van de ChristenUnie”.

Bij de behandeling van de Kadernota 2017 hebben de coalitiepartijen, VVD, D66, BBA en PvdA de motie “zwemwater Poel” ingediend. Met de ruime meerderheid die de coalitie heeft, is deze motie door de gemeenteraad aangenomen. “De ChristenUnie vraagt zich af: “waar zijn we nu mee bezig?” De coalitiepartijen hebben wel een heel kort geheugen. Vorig jaar april, bij de behandeling in de gemeenteraad van het voorstel van het zwembad in de Poel, werd nog geconstateerd, dat de totstandkoming van zwemwater in de Poel  € 1 miljoen per jaar gaat kosten.

De wethouder merkte nog op, dat het zeker nog 10 jaar gaat duren, voordat er in het water van de Poel gezwommen zal kunnen worden. Nu, een jaar later, zou dat opeens anders zijn? Waarom dan nu dit onderzoek, dat ook weer veel geld gaat kosten, terwijl er ook nog een “zwembadje” op een ponton in de Poel moet komen. Laten we met elkaar verstandig zijn en afzien van dit “zwembadje op ponton”. Dit is “echt” weggooien van geld van Amstelveen in de Poel. Wat ons betreft wordt het geld van de gemeente Amstelveen op een verstandiger wijze besteed.” aldus Bert de Pijper.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.