Bijgewerkt: 7 december 2022

ChristenUnie-Amstelveen over de vluchtelingenstroom naar het westen

Nieuws -> Politiek

Bron: ChristenUnie-Amstelveen
03-03-2022

Henk Stoffels heeft namens de ChristenUnie-Amstelveen schriftelijke vragen gesteld aan de wethouder over de oorlog in Oekraïne. Kiev ligt op nog geen 2.000 km van Amstelveen en de vluchtelingenstroom naar het westen is al een paar dagen aan de gang en zal zeker ook Nederland bereiken. Ook Amstelveen?

Belangrijkste vragen: 'Is de gemeente Amstelveen bereid, en daarmee ook voorbereid, om vluchtelingen uit Oekraïne op te nemen? Is de gemeente bekend met de aanwezigheid van gastgezinnen? Wat is de staat van de voormalige opvang in Ballast Nedam gebouw. Als de gemeente Amstelveen bereid is vluchtelingen op te vangen moet er nu actie worden ondernomen. '

Foto Amstelveen
(Foto ChristenUnie-Amstelveen - 2018)

Henk Stoffels burgerraadslid van ChristenUnie-Amstelveen


Zelf heeft Stoffels, tijdens de Kosovo oorlog, gewerkt in een vluchtelingenkamp in Albanië.  Hij heeft bijzondere herinneringen aan de gastvrijheid van de Albanezen. Het armste land in Europa. Er werden geen grenzen gesloten voor de vluchtelingen maar deuren geopend. Heel veel families hadden 1 of 2 vluchtelingen opgevangen, soms hele gezinnen. Van het eten, wat ze zelf bijna niet hadden, deelde zij toch met de gevluchte Kosovaren.

Veruit de meeste Amstelveners hebben het ontzettend goed. De ChristenUnie roept Amstelveen op zich voor te bereiden op de komst van vluchtelingen. Ruimte te creëren, klaar te staan. De stichting Takecare.org kan en wil bemiddelen voor particulieren die voor maximaal 3 maanden een vluchteling in huis wil opnemen. Het is hartverwarmend om te zien hoe in Nederland spontaan allerlei acties op touw worden gezet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.