Bijgewerkt: 18 mei 2024

ChristenUnie-Amstelveen tegen optreden satanische metalband in P60

Nieuws -> Politiek

Bron: ChristenUnie-Amstelveen
30-11-2016

De fractie van de ChristenUnie-Amstelveen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van B en W over het geplande optreden van de satanische metalband Carach Angren op de avond van 24 december 2016 Kerstavond in P60.

“De Amstelveense jeugd moet worden beschermd tegen dit soort optredens. Dat de komst van deze band in P60 juist op Kerstavond staat gepland is een minachting voor het gegeven, dat het Kerstfeest een feest van het Licht is. We moeten ver weg blijven van datgene wat een duistere invloed op onze jeugd kan hebben. En duister is zeker alles wat met deze band te maken heeft”, aldus Henk Stoffels, burgerlid voor de ChristenUnie-Amstelveen.In de aankondiging van P60 over het optreden van de band staan onder andere de volgende zinnen: “Als het koude zweet je langs de rug loopt, het kippenvel je bekruipt, je hart een slag overslaat en angst je in een wurggreep houdt, dan weet je, dat je in het horrorrijk van Carach Angren bent getreden. Met hun nieuwste album 'This is No Fairytale', dat in 2015 werd uitgebracht, spannen zij de kroon van het horror metal genre. Op kerstavond ontketent Carach Angren de demonen en duivelse hekserij in Amstelveen!”

De fractie van de ChristenUnie kan niet accepteren, dat door deze ‘muziek’ een demonische invloed wordt uitgestort over de Amstelveense jeugd die dit concert bezoekt. Wij zijn er van overtuigd, dat jongeren die daar gevoelig voor zijn in geestelijk opzicht schade kunnen ondervinden van een dergelijk optreden. Daarom is een van de vragen aan het college, hoe zij denkt een goede geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd te waarborgen. Andere vragen hebben betrekking op de bezorgdheid van de ChristenUnie over de programmering van bands als deze in het algemeen en de keuze hiervoor van de Kerstavond in het bijzonder en of die zorg wordt gedeeld door het college. Verder zijn kritische vragen gesteld ten aanzien van de subsidieverstrekking van de gemeente aan P60. “Wij moeten met elkaar voorkomen, dat onze jeugd aan dit soort bands wordt blootgesteld”- besluit Henk Stoffels.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.