Bijgewerkt: 25 juni 2024

ChristenUnie-Amstelveen wil een hoopvolle toekomst voor Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: ChristenUnie-Amstelveen
22-11-2017

Het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst van de ChristenUnie-Amstelveen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 zijn bekend. De kandidatenlijst wordt aangevoerd door het huidige gemeenteraadslid Bert de Pijper. Het verkiezingsprogramma heeft als titel: 'Een hoopvolle toekomst voor Amstelveen'. De Pijper: 'Ik vind het een voorrecht, dat ik deze kandidatenlijst met mensen, met een hart voor de ChristenUnie, mag aanvoeren. Samen willen we van ons verkiezingsprogramma 'Een hoopvolle toekomst voor Amstelveen' een succes gaan maken.' Wij gaan met dit programma van hoop de komende verkiezingen in. Een programma met plannen voor Amstelveen, dat laat zien dat de ChristenUnie wil bouwen aan een samenleving, waarin iedereen meetelt. Wij investeren in zorg voor elkaar, in de cruciale rol van gezinnen, in een dienstbare en rechtvaardige overheid, in moreel leiderschap, in een duurzame economie en in een zorgvuldige omgang met de schepping' - aldus lijsttrekker, Bert de Pijper.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Bert de Pijper fractievoorzitter van ChristenUnie-Amstelveen


De kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bestaat uit 18 personen. Na nr. 1, het huidige gemeenteraadslid Bert de Pijper, volgt Henk Stoffels, burgerlid voor de commissies Ruimte, Wonen en Natuur en Burgers en Samenleving. Op nr. 3 volgt de eerste persoon op de kandidatenlijst uit de jongerenbeweging van de ChristenUnie “Perspectief”, Jetske Gerkema. Jetske is nieuw op de lijst, 22 jaar, studeert bestuurskunde aan de Vrije Universiteit en werkt als docent bij de Lerarenopleiding Maatschappijleer aan de Hogeschool van Amsterdam. Nr. 4 is Maria Vlaar, voormalig burgerlid van de commissie Ruimte Wonen en Natuur. Nr. 5 is de tweede nieuwkomer, Marion Bergema, beleidsmedewerker bij een zorginstelling. Nr. 6 is ook lid van Perspectief, de huidige fractie-assistent Rikkert Bor.

De lijst heeft twee lijstduwers. Op nr. 18 staat Jacqueline Koops, voormalig wethouder in Amstelveen en thans wethouder in de gemeente Stichtse Vecht. Daarvoor op nr. 17 staat Lars Grijsen, de predikant van de Stadshartkerk. Verkiezingsprogramma en kandidatenlijst worden in de ledenvergadering van de afdeling ChristenUnie e.o. op een later moment besproken en definitief vastgesteld. 'Een mooi verkiezingsprogramma en mooie kandidatenlijst, waarmee we met trots de verkiezingen in kunnen gaan. Een programma en een kandidatenlijst om een hoopvolle toekomst voor Amstelveen, mee vorm te geven' - aldus Bert de Pijper. Download het verkiezingsprogramma 2018-2022 van ChristenUnie Amstelveen (pdf 52 pagina’s)
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.