Bijgewerkt: 4 maart 2024

ChristenUnie- en VVD-Amstelveen tegen coffeeshop

Nieuws -> Politiek

Bron: ChristenUnie- / VVD-Amstelveen
20-02-2010

De ChristenUnie en de VVD-Amstelveen hebben zich tijdens een debat in jongerencentrum Downtown fel verzet tegen GroenLinks, toen de vraag aan de orde kwam of een coffeeshop gewenst is in Amstelveen. ChristenUnie en VVD willen geen coffeeshop in Amstelveen, GroenLinks heeft daar bepaald geen bezwaren tegen, zo bleek afgelopen woensdag 17 februari 2010 tijdens een debat in Downtown tussen  raadsleden van GroenLinks, ChristenUnie, PvdA en de VVD.

Eén van de jongeren vroeg tijdens het debat aan de debatterende raadsleden: “Wanneer komt er nou een coffeeshop in Amstelveen? Nu moet ik steeds helemaal naar Buitenveldert fietsen om daar een jointje te halen.” GroenLinks ging daar gretig op in, door te opperen, dat er van GroenLinks een coffeeshop kan komen, bijvoorbeeld aan het Stadsplein of, na een suggestie uit het publiek, aan het Westwijkplein, wat leidde tot luid applaus en grote bijval van de in Downtown verblijvende jeugd.

Die willen graag een coffeeshop, het liefst in Westwijk, dichtbij de deur. De ChristenUnie en de VVD zijn fel tegenstander van een coffeeshop, waar dan ook in Amstelveen. Jacqueline Koops, lijsttrekker van de ChristenUnie: “Wij menen dat bijvoorbeeld Westwijk niet zit te wachten op een coffeeshop in deze prachtige wijk. Volgens ons is de jeugd in Downtown, ook niet representatief voor alle jeugd in Westwijk.”

De ChristenUnie kreeg afgelopen woensdagavond bijval van de VVD, die partij zit ook niet te wachten op een coffeeshop. De PvdA daarentegen heeft geen bezwaren tegen een coffeeshop. Ook D66 en de SP hebben geen bezwaren. De komende verkiezingen kunnen dan ook belangrijk worden voor bijvoorbeeld een wijk als Westwijk of Middenhoven.

Als er een PvdA-SP-D66-GroenLinkse coalitie komt, is de kans groot dat er een coffeeshop in Amstelveen wordt gerealiseerd. Omdat er al een coffeeshop in Amstelveen-Noord zit, precies op de grens met Amsterdam, is de kans groot dat de coffeeshop in Amstelveen-Zuid zal komen. Het Westwijkplein maakt dan een goede kans, maar ook een wijk als Middenhoven.

De ChristenUnie en de VVD huiveren van dit idee. Herbert Raat, lijsttrekker van de VVD: “Wat de VVD betreft, komt er geen coffeeshop waar dan ook in Amstelveen.” De partij beraadt zich nog over eventuele stappen.

De ChristenUnie heeft voor maandagavond 1 maart 2010 een politiek café georganiseerd in Café West end aan het Westwijkplein om onder meer deze problematiek met de bewoners van Westwijk te bespreken. Elke geïnteresseerde is welkom.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.