Bijgewerkt: 20 juni 2024

ChristenUnie wil geen vechtsportevenementen in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: ChristenUnie-Amstelveen
14-12-2015

De fractie van de ChristenUnie-Amstelveen zal bij de gemeenteraadsvergadering van woensdagavond 16 december 2015 bij de behandeling van de nieuwe Evenementennota een amendement met als titel “Respect voor het menselijk lichaam indienen”. Doel van het amendement is om vechtsportgala’s volledig te weren uit de gemeente Amstelveen. “Bij dit soort evenementen is er een grote kans op lichamelijke verwondingen bij de deelnemers aan de vechtsporten. Dat moeten we met elkaar niet willen. De ChristenUnie gaat voor het respect voor het menselijk lichaam”, aldus Bert de Pijper, voorzitter van de fractie van de ChristenUnie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Op woensdag 3 juni 2015 werd Bert de Pijper tijdens de gemeenteraadsvergadering beëdigd als raadslid voor de ChristenUnie-Amstelveen


In de nieuwe Evenementennota wordt onder bepaalde voorwaarden het organiseren van vechtsportevenementen, zoals free fight, cage fight en kickboksgala’s, in de gemeente Amstelveen toegestaan. In de Evenementennota wordt de keuze gemaakt om vechtsportevenementen alleen uit de gemeente Amstelveen te weren, als hierdoor malafide organisatoren gefaciliteerd zouden kunnen worden en er om die reden een kans is op criminaliteit achter- en in de organisatie van vechtsportgala’s. De ChristenUnie-Amstelveen is van mening, dat alle vechtsportevenementen uit Amstelveen geweerd moeten worden, omdat het risico van lichamelijke verwondingen voor de vechtsporters tijdens de vechtsportevenementen te groot is.

Om die reden stelt de fractie van de ChristenUnie voor in de Evenementennota de volgende tekst bij par. 5.5. die over vechtsportevenementen gaat als volgt aan te passen: “De gemeente Amstelveen hecht aan respect voor het menselijk lichaam. Om die reden zullen vechtsportevenementen, zoals free fight, cage fight en kickboksgala’s uit de gemeente Amstelveen worden geweerd”, aldus Bert de Pijper.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.