Bijgewerkt: 30 november 2021

ChristenUnie wil schaaktafels in de Amstelveense wijken

Nieuws -> Politiek

Bron: ChristenUnie-Amstelveen
01-07-2021

De ChristenUnie-Amstelveen zal bij de behandeling van de Perspectiefnota 2022, op woensdag 7 juli 2021 de motie 'Schaaktafels in Amstelveen' indienen. Doel van de motie is om in een aantal wijken in Amstelveen op openbare plekken en schoolpleinen schaaktafels te plaatsen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Schaaktafel op het Sandbergplein voor het Cobra Museum in Amstelveen


'De samenleving is in de tijd van corona onder druk komen te staan. Dat geldt ook voor onze samenleving, hier in Amstelveen. Na een tijd dat we elkaar niet meer vrij konden ontmoeten, is er behoefte om weer samen leuke dingen te doen. Juist op het terrein, waar cultuur en sport bij elkaar komen. Om die reden stelt de ChristenUnie voor om op pleinen, in winkelcentra en op schoolpleinen schaaktafels te plaatsen' - aldus Bert de Pijper, fractievoorzitter van de ChristenUnie-Amstelveen.

Urban Chess is een initiatief om wereldwijd op openbare plaatsen in steden en dorpen schaaktafels te plaatsen. Het initiatief wordt gesteund door de Nederlandse schaakbond KNSB, door de FIDE en NOC*NSF. In Nederland hebben in ca. 25 tot 30 gemeenten schaaktafels een plek gekregen op bijv. pleinen, winkelcentra en schoolpleinen. Ook heeft onderzoek aangetoond dat vooral bij kinderen het rekenen naar een hoger niveau gaat als ze leren schaken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Bert de Pijper fractievoorzitter van de ChristenUnie-Amstelveen


'De ChristenUnie vraagt in de motie van het college om ook in Amstelveense wijken op centrale openbare plaatsen een schaaktafel te plaatsen. We stellen voor om als pilot te beginnen met 2 tot 4 schaaktafels om te onderzoeken hoe deze gebruikt worden. Voorts vragen we het college om met schoolbesturen in overleg te treden of op schoolpleinen ook een schaaktafel geplaatst kan worden. In de toekomst kunnen dan meer schaaktafels in Amstelveense wijken geplaatst worden. Voor ons zijn dit soort initiatieven belangrijk om de samenleving na de tijd van corona weer dichter bij elkaar te brengen' - aldus Bert de Pijper.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS