Bijgewerkt: 25 juni 2022

Cobra Kunstprijs Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
03-02-2005

De gemeente Amstelveen krijgt een nieuwe kunstprijs. Dinsdag 8 november dit jaar zal voor de eerste keer de tweejaarlijkse Cobra Kunstprijs Amstelveen worden uitgereikt.

De prestigieuze prijs, 10.000 euro groot, is bedoeld voor een in Nederland woonachtige beeldend kunstenaar die vernieuwend werkt en het experiment zoekt. Tevens krijgt de winnaar een tentoonstelling in het Cobra Museum.
Een van de aanleidingen is de wens van de gemeente om een nieuwe kunstprijs in de plaats te stellen van de onlangs beëindigde Kunst Aanmoedigingsprijs Amstelveen.

Scheidend voorzitter, de heer E. van Schaick kon geen geschikte opvolger vinden en nam met pijn in het hart afscheid. In het nieuwe Cobra Kunstprijs-bestuur hebben de heren J. Brummelhuis (notaris en kunstverzamelaar als voorzitter) en J. deVrieze (directeur Cobra Museum) zitting.

Zij worden vergezeld door de burgemeester van Amstelveen. Tot 1 mei is dat de heer M. Kamphuis. Binnenkort zal dit bestuur een jury benoemen, die kandidaten voor de prijs gaat selecteren.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.