Bijgewerkt: 27 november 2021

College Amstelveen neemt een idee van ChristenUnie over

Nieuws -> Politiek

Bron: ChristenUnie-Amstelveen
24-02-2012

Wegwaaien van plastic afvalzakken wordt voorkomen

Het College van Amstelveen heeft besloten een idee van de ChristenUnie over te nemen. Met het idee  wordt voorkomen, dat de plastic afvalzakken die langs de weg worden geplaatst, wegwaaien. Door dit idee kan een bron van ergernis van menig Amstelvener tot het verleden gaan behoren. Op deze wijze blijven de straten van Amstelveen schoon en worden ze niet vervuild door rondzwervende plastic zakken, - aldus Bert de Pijper, fractievoorzitter van de ChristenUnie-Amstelveen.

kroonring Amstelveen
(Bron Kroonring - 2012)

De Kroonring is een kunststof ring, waarbij op de 3, of 6 knoppen plastic zakken kunnen opgehangen worden


Enige tijd terug heeft de ChristenUnie met schriftelijke vragen bij het College aandacht gevraagd voor wegwaaiende afvalzakken die langs de weg staan, om door de afvalophaaldienst te worden opgehaald. De losse afvalzakken moeten eens in de vier weken op de daarvoor bestemde plaatsen langs de weg worden gezet. De met plastic gevulde afvalzakken gingen echter door wind, storm of andere omstandigheden nogal eens over de straat zwerven.

kroonring Amstelveen
(Bron Kroonring - 2012)

Kroonring bevestigd op een lantaarnpaal. De afgeronde knoppen bieden voldoende houvast voor de lussen van de plastic zakken zonder een gevaar te vormen voor het verkeer


De ChristenUnie heeft daarop het college het idee aan de hand gedaan om ter voorkoming van het wegwaaien van de zakken, de zogenaamde “kroonringen” te gaan gebruiken. De kroonring is een soort “halsband” van roestvrij staal die om lantaarnpalen past, met kunststof knoppen, waaraan volle zakken met plastic afval kunnen worden bevestigd. Zelfs een aantal van maximaal 24 zakken kunnen aan één kroonring worden vastgemaakt.

Het college heeft nu besloten een proef te gaan doen met kroonringen en deze nog voor de zomer te gaan plaatsen op een drietal locaties, namelijk Graaf Florislaan/Laan Rozenburg (Randwijck); deel Keizer Karelweg/Amsterdamseweg (Elsrijk/Randwijck) en Beeckestijn en omgeving (Westwijk).

Nog voor de zomer van dit jaar kunnen de kroonringen om de  lantaarnpalen worden geplaatst. Een bron van ergernis van Amstelveners wordt hiermee voorkomen en de stad wordt door de kroonringen schoner, - aldus Bert de Pijper, fractievoorzitter van de ChristenUnie-Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS